Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2005-06-28 20:38:09
|
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2005-06-28 23:57:01 A ja powiem tak klucze do reki i zrób to sam bo moze twój mechanik wcale nie wymienia tyvh czesci o których mówi a płacisz jedynie za czyszczenie które mozesz zrobić sam za darmo.Jezeli ci nie wyjdzie to zawsze mozesz zawiesc do mechanikia nawet jak zawieziesz w czesciach to i tak ci musi złozyc go do kupy |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2005-06-29 02:17:59 sorry Krzychu ale z pozycji mechanika patrząc to nic nie musi a jeśli już to MOŻE to taka drobna różnica, jak słysze takie coś to od razu mi się nie chce nic naprawiać, ale podejście jak najbardziej słuszne- popieram |
Wergilius SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2005-06-29 09:52:40
Jak podczas próby odpalenia słyszysz zgrzyt to są dwie możliwości albo elektromagnes nie wciąga do końca albo mechanizm bendiksu jest już wytłuczony. Podejrzewam że zazębnik jest ok. Wyciągni cały rozrusznik - potrzebny jest kanał i chyba dwa klucze - i sam go przeglondnji. Elektromagnes sprawdz na zewnątrz bez opciążenia, jeżeli się przycina czy nie zawsze się wciąga wymień na nowy. Sprawdz luzy samego rozrusznika na tulejkach i przesmaruj mechanizm bendiksa. Jeżeli dzwignia jest już zurzyta to one może być przyczyną żę zazębnik nie jest do końca wyciągany. Jeżeli to jest kwestja tylko że odczepy elektromagnesu są zaśniedziałe to jak masz stary elektromagnes to możesz poskładać z dwuch jeden. Odrazu wyczyść sam rozrusznik sprawdz uzwojenia czy są ok. Taka uwaga - to że wepchnełeś w niego tyle kasy to tak jest kupiłeś używany samochud nikt nie sprzedaje niczego bez powodu, ktoś odpuszczał sobie naprawy i się uzbierało. Ciesz się że to jest łada bo cześci są tanie. Co możesz naprawiaj sam w tedy masz pewność że zrobione jest dobrze. Jak w każdym zawodzie mechanik mechnikowi nie równy to nic dziwnego. Ja z desperacji czesto zostawiam książke napraw mechanikowi - jak sam juz nie moge czegoś naprawić - a i to nie jest gwarancją no bo całę życie wszystko dokrencał wieszając się na kluczu Rozrusznik to akurat taki element że go sam naprawisz. Wiec nie zajmuj cenego czasu mechanikom bez powodu |
adam_p1 WAZ Lada 2106 Wrocław | 2005-06-29 20:02:16 tu akurat wiem ze to sprawdzil i wymienil tulejki bo bylem jeszcze przy tym ,jestem pewnien ze nie wymienil na nowy bendix tylko go przeczyscil ...mam juz kanal zapewniony ide jutro grzbac oby sie udalo .elektormagnes z reguly wymienie bo z olnymi obrotami jest nie tak.dysze trzeba bedzie jeszcze zobaczyc ale to juz zostawie chlopakom z ul.odrodzenia .oczywiscie jak zdolam dojechac |