Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2005-07-12 17:31:40 Witam
Co by nie mówić to z elektromechaniki byłem zawsze opóźniony Czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć czy wentylator chłodnicy(nie jest to wisko) w silniku 2.0 posiada przekaźnik, a jeśli tak to dokładnie, który to i gdzie go znajdę? To samo tyczy się ewentualnego bezpiecznika od niego. Z góry dziękuję i proszę o konkrety. Przypuszczeń mam już swoich, aż nadto |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-07-12 17:43:52 Oczywiście nie mam pewnych wieści, ale pewnie nie odkryję Ameryki, jeśli powiem, co bym zrobił, żeby wykryć gada.
Spiąłbym na krótko wentylator, a następnie wyjmował bezpieczniki. Odczytanie czegokolwiek z tej wytłoczki na klapie maskującej bezpieczniki jest dla mich oczu niemożliwe. Co do przekaźnika to jeśli chodzi o moją wersję to nie ma takowego, pry włączaniu wentylatora nie słyszę kliknięcia, pewnie moc silnika lepstrycznego nie jest duża, a i częstotliwość pracy niewielka, stąd pewnie oszczędne szwaby nie dali przekaźnika. Może być, że w przypadku wersji z klimą jest. |
Greg43 Omega MV6 Szczecin | 2005-07-13 16:40:46 na 100% w MV6 to i chyba w pozostalych B jest przekaznik |