Wykładzina w 125p ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu sie zastanawiam nad pewna rzecza..a mianowicie..czy da sie wymienic wykladzine..ktora jest wylozona cala podloga w fiacie? czy mozna to jeszcze gdzies kupic? bo moja juz jest brzydka..jesli mozna to kupic jeszcze gdzies to jakie ceny sa takiej wykladziny?? moze na żeraniu gdzies mozna dostac?? pozdroowka Mariusz

Wykładzin do DF nowych raczej nie dostaniesz. Są dwa rozwiazania:
1. Poszukac na szrotach od DF uprać i sa jak nowelub
2. Poszukac na szrotach od Poloneza co prawda jest troche zabawy z ułożeniam ale mozesz znalezdz nowesz np 1997 - oczywoscie trzeba tez wyprac!!

nie jest to tak rzecz straszna. na zeraniu mozna dostac nowa wykladzine do poloneza i jakos ja dopasowac lub tez kupic wykladzine od lady 2107, sliczna, barankowa, czarna i rozwniez dopasowac. ponoc problem w tym wypadku jest z roznica wielkosci tunelu nad skrzynia. niebawem to sprawdze. mozna tez kupic wykladzine zwykla z metra, i bawic sie w krawca, ale nie bedzie wygladac to najlepiej.

Krawcowania to bym sie nie podjal - sporo roznych zagiec itp.

a ja sobie ze wlasnie kupilem wykladzine z metra i bawilem sie w krawcowa, a raczej w walecznego goscia z nozykiem do tapet. ulozylem wykladzine praktycznie idealnie(przynajmnije mam takie skromne zdanie o sobie)

..ale naprawde powiadam wam, meczylem sie z tym nieprzecietnie ale warto bylo.

poczatkowo chcialem kupic wykldziny(tylna znalazlem w ilosci bodaj 100sztuk, w dawnym polmozbycie w koszalinie-dzis tam jest motocentrum deawoo, i nie sprzedaja rzczy ktore im zostaly, raczej je oddaja za bezcen, jezeli im cos zostalo po latach Zlotej ery. a bylem tam w piwnicach i maja niezle skarby..poczawszy od foteli, kanap, poprzez ORYGINALNE walki rozrzadu wlasnie na wykladzinach konczywszy)

Kupilem dwie wykladziny wyzej wspomniane wykldziny(po oszalamiajacej cenie 1zl!! zl) z nadzieja ze w calym trojmiescie dostane wtedy przod. mylilem sie, zwiedzilem wszystkie sklepy, dawne polmozbyty i nic. wiec kupilem wykladzine z metra i ja docinalem.

koniec kropka!

No tak tylko wykladzina oryginalna jest zabezpieczona folia..zeby woda nie przenikala..a przeciez chyba w sklepach nie sprzedaja tak na metry wykladzin z foliami....chcialbym zeby fiacik ladnie wygladal w srodku..co prawda ta wykladzina co mam teraz..nie jest jeszcze zla..ale wiadomo ze ladniej by wygladalo gdybym polozyl nowa..pozdroowka Mariusz

Z folia może i nie sprzedają (chociaż bym się nie zakładał...) ale na pewno sprzedają impregnowane od spodu....a taka juz wystarczy, żeby woda nie wchodziła dalej...

Nie wiem jak w innych miastach ale w Bialymstoku mozna dostac taka wykladzine z takim samym spodem jak w oryginalnych z FSO.
A co ciekawe to wykladziny do FSO robila spoldzielna pracy w Jasionowce pod Bialymstokiem.

A jaka jest cena takiej wykladziny??? pozdroowka Mariusz

Od 2107 nie polecam,piach wchodzi między kłaki i potem ciężko to odkurzać i wogóle
najlepsza by była gładka,taka z metra,impregnowana od spodu

jakbys mial taka czarna wykladzine od 2107, to chetnie odkupie.

Cytat:
2004-03-23 09:45:56, wagner pisze:
a ja sobie ze wlasnie kupilem wykladzine z metra i bawilem sie w krawcowa, a raczej w walecznego goscia z nozykiem do tapet. ulozylem wykladzine praktycznie idealnie(przynajmnije mam takie skromne zdanie o sobie)
(...)

Pokaż...! Masz może jakieś fotki z końcowego efektu?

Cytat:
2004-03-23 10:50:47, MUSTANG65 pisze:
..co prawda ta wykladzina co mam teraz..nie jest jeszcze zla..ale wiadomo ze ladniej by wygladalo gdybym polozyl nowa..pozdroowka Mariusz

Wnętrze Twojego fiaciora wcale nie jest złe, nie zauważyłem żebyś tam miał jakieś dziury i silne zabrudzenia
Mysle że warto im zrobić przepierkę na pewno troszke je to odświerzy
Chyba że nie odpowiada Ci brązowy kolor? Jednak jak dla mnie to jeszcze bardziej podkreśla oryginalność samochodu.

Ja mam właśnie brązową wykładzinę we Fiacie i mi się ona podoba - tworzy wraz z brązowymi boczkami fajny,"oldfiatowy" klimat
Najohydniejsza jest moim zdaniem szara wykładzina w DF,zaś najładniejsze były te stare,pętelkowe dywany w klasykach i wczesnych MR-ach.

No wlasnie Mustanga fiat ma brązowe fotele boczki i kanapę, taki niepowtarzalny oldtimerowy klimat.

ja mam stara czerwona wykladzine, ktora zeby nie podarta to bym ja spowrotem zlozyl, ale przy pedalach, hm, to ona sie juz rozsypuje w drobny mak.

Cytat:
Wnętrze Twojego fiaciora wcale nie jest złe, nie zauważyłem żebyś tam miał jakieś dziury i silne zabrudzenia
Mysle że warto im zrobić przepierkę na pewno troszke je to odświerzy
Chyba że nie odpowiada Ci brązowy kolor? Jednak jak dla mnie to jeszcze bardziej podkreśla oryginalność samochodu.

nie przeszkadza mi kolor..tylko najgorsze ze przez slonce..wyplowial juz lekko kolor..a ja bym chcial zeby bylo ladnie..przepierka..tylko wyczysci..ale to co jest wyblakle..to bedzie dalej..i to jest najgorsze...pozdroowka Mariusz

z mojej starej w fiacie nic nie zostało więc zakupiłem impregnowaną i tapicer uszył, koszt ok 150zł z robocizną...Szukałem na giełdach itp. na słomczynie krzyczeli 100 za podobno ładną od Plusa, no ale szara...więc koszt nie jest taki straszny...beżowy welur, też znajomy tapicer zapodał na siedzenia i boczki teraz jest extra interior ...okazało się że owy krawiec to daleka rodzina...

Pozdrawiam

zdjec mojego polozenia wykladzin nie mam, moze cos zrobie w weekend, to pokaze

co do zabezpieczenia przed przemakaniem to zastosowalem taki patent ze... po prostu nowa wykladzine polozylem na stara oryginalna podgumowana, . nie wiem jakie tego beda skutki, ale narazie jest super.

Cytat:
2004-03-23 23:17:24, wagner pisze:
(...) po prostu nowa wykladzine polozylem na stara oryginalna podgumowana, (...)

Pracujesz na mase?
Jak już się chwalimy to ja mam teraz gołą blachę, ponieważ oryginalna wykładzina była lekko mocno przemoczona i leżała tak podczas ponad dwuletniego postoju autka zanim je kupiłem więc wyjścia nie miałem. Wszystko chyba widać na zdjęciach >> TUTAJ <<.