Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-08-03 14:15:18 Zajrzyj do podobnego wątku tutaj
Jeśli to pompa to nie ma problemu - reperaturka kosztuje ze 20zł. A jeśli nie cieknie -przyjrzyj sie- a stwierdzisz że to to, to ( ) mozesz delikatnie posmarować jakimś smarem który nie nieszczy uszczelek. Moze też być siłownik jeśli słyszysz to z komory silnika... Otwórz maskę i słuchaj a niech ktoś wciska sprzęgło... Reperaturka tez niedroga jakby co To moze też być powietrze w układzie, zacznij więc od odpowietrzenia. Gorzej jeśli coś z wałkiem ale nie sądze, skoro piszesz że po jakimś czasie ogłosy milkną.... Pozdrawiam |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2005-08-03 15:42:28 Kitza mam to samo i doszedłem do wniosku że to piszczą sprężyny "łapy" sprzęgła. Brak smarowania i skrzypi sprężyna. Po posmarowaniu WD-40 pomogło ma jakieś pół roku, ale znowu zaczyna mi skrzypieć. Zobaczysz to jak zdejmniesz tą gumową osłonkę koło siłownika na skrzyni, niech ktoś naciska pedał sprzęgła i podejrzewam że z tamtąd będzie dochodził pisk. Tylko jak będziesz chciał popsikać WD-40 to staraj się psikać pionowo w dół i w prawo, a nie w lewo coby nie popsikać docisku i tarczy sprzęgła.
Pozdro |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-08-04 08:46:49 A skąd było słychać - bardziej z przodu czy z tyłu komory silnka?
A reperaturka to po prostu zestaw naprawczy .. uszczelka, sprężynka .. co tam potrzebne Zobacz tutaj, to strona sklepu internetowego. Daj "wiecej o produkcie" to otworzy się zdjęcie... Pozdrawiam |