Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2005-08-18 23:40:25 Rozumiem że nie wezwałeś policji? Jeśli tak to żle zrobiłeś. Gostek z podpisanego świstka może się wykręcić i zrobić Ci Oby tak nie było |
Krasnoludek TOYOTA DRIVER Czerwonoskóry okolice Warszawy | 2005-08-19 07:29:41 Toyotko no niestety może się wykręcić a to nie jest trudne
poza tym ty masz uszkodzenie ciała jak sama piszesz trzeba było wzywać policje |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2005-08-19 07:32:08
Policję wzywa się do każdej stłuczki oni po to są. Spisują raport z kolizji i wysyłają go potem do ubezpieczyciela SPRAWCY. Ty powinnaś pojechać do ubezp. sprawcy i zgłosić stłuczkę(robią wtedy fotki poszkodowanego auta i wycenę) Potem się czeka na raport z policji i wypłacają odszkodowanie. Jeśli nie było policji, to nie ma raportu! I może być bieda. A koleś może wszystkiemu zaprzeczyć (ma do tego prawo) Wtedy pozostaje chyba proces? Ale głowa do góry! Jeśli sprawca jest fair to wszystko skończy się pomyślnie |
Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2005-08-19 08:02:31 czyli nie układać się ze sprawcą tylko do ubezpieczyciela ? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-08-19 08:28:32 Oczywiście że sie nie układać! Podejrzewam że nie skończy sie na uszkodzonym zderzaku gdy przyjdzie do konkretych oględzin...
Uderzenie musiało być dość silne skoro odczuwasz bóle głowy i szyji. Mi w wjechali w tył tojki 2 razy i nigdy nic nie bolało. Raz koszt naprawy wyniósł 2500zł... Powodzenia |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2005-08-19 09:58:35
odnośnie dolegliwości - natychmiast do lekarza! żadnych objawów powypadkowych nie wolno lekcewarzyć i czasem lepiej pomęczyć się 1-2 tygodnie w kołnierzu niż potem cierpieć na starość |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-08-19 23:42:07 Toyotka
Współczuję Tak jak pisze Bigman, drogo go to dogadywanie sie będzi emosztować, ale może mu się opłaca, żeby czegoś innego nie tracić |
Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2005-08-20 22:25:39 W zwykłym warsztacie wycenili mi na 400 zł (wyklepanie dolnej listwy, pomalowanie zderzaka z tworzywa i listwy i montaż), a fachmanka w ASO u Chodzenia nie ruszając się zza biurka wyceniła na 2000 zł. Jak zapytałam skąd wie, to powiedziała, że widzi przez oszkolne drzwi Yarek stal w odległości ca 50-60m. Zażądałam aby poszła obejrzeć, ale cena się nie zmieniła. Pewnie zrobią to samo co tamten warsztat, ale dadzą "lepszy" kwit. W końcu zgłosiłam szkodę w PZU sprawcy. Wycena na środę. Z lekarza zrezygnowałam, bo dziś już się całkiem dobrze czuję To były nerwy, chyba. Dzięki za rady . |
Krasnoludek TOYOTA DRIVER Czerwonoskóry okolice Warszawy | 2005-08-22 07:26:19 rób w ASO to i tak nie z twoich będzie |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2005-08-23 09:39:15
radzę zabrac stamtąd auto (o ile jeszcze nie rozpoczeli naprawy) i odstawić do Wiśniewskiego w Izabelinie - wiele osób z tego forum naprawiało tam swoje auta i chyba wszyscy są zadowoleni |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-08-23 10:13:28 Toyotko
Też bym u Chodzenia nie robił, masz najlepszy przykład ich podejścia do klienta. Są najdroźsi, a w cale nie najlepsi. Podobnie jak Bigman polecam Mościska/Izabelin (Wiśniewski). Z drugiej strony w ASO będą liczyć ~400-500 zł za jeden element, stąd kilka elementóe i cena skacze do 2000 zł |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2005-08-23 12:48:38
|
Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2005-08-23 13:16:33 wspolczucia ;(
w yarisach jest slaba podloga i tyl ..radze sprawdzic w czy podloga w bagazniku sie nie pofałdowała. jesli nie ma obrazen i problemow z oswiadczeniem i winowajcą nie wzywa sie policji. czasem moze to potrwac kilka godzin zanim przyjedzie drogowka dzwonisz pod 112 oni mowią ile czasu. na twoim miejscu bym wzywał bo byly obrazenia, trzeba dmuchac na zimne. Jesli robisz z jego OC to pojechac do ASO i nie przejmowac sie kosztami (jestem na etapie probowania Carolina Wola jak narazie git), przy takich zdarzeniach mogą byc uszkodzenia nie widzialne na pierwszy rzut oka wiec niech ci dokladnie zrobia ogledziny. trzym sie [ wiadomość edytowana przez: Yaryś dnia 2005-08-23 13:17:37 ] |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2005-08-23 16:52:14
Gość pracujący w CCC, który się tym zajmuje faktycznie robi dobre wrażenie ale jakoś nie mam zaufania do outsourcingu |
Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2005-08-25 14:52:48 jestem raczej skazana na Chodzenia ze względu na zero czasu wolnego, a on najbliżej. PZU wyceniło na 1000. Pani od Chodzenia podczas przeglądu znowu ogladała mój tył i nadal nie zagladała do bagaznika. Dotychczas jedynie pan na Bokserskiej ze zwyklego warsztatu blacharskiego zaglądał do bagażnika i wycenil całość (wyklepanie częsci metalowej i polakierowanie calości) na 400. No tak, ale co z 12-letnią gwarancją., musi być ASO to bedzie. Niech się z PZU sami wożą. Dzięki za wsparcie |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-08-26 15:00:58 Bigman
Wiem ze płąci sprawca, ale tylko koleżance tłumaczyłem dlaczego mam takie zdanie o CHodzeniu i skąd taka cena. Toyotka Nie rozmawiaj z kobietami w warszrtatach. Przeraszam za szczerość, ale sama widzisz, że ta babeczka jest tam być moze dla ozdoby, może dla miłęgo przyjmowania klientów i ... na tym koniec. Nie zna się i nawet nie chce fachowca poprosić do pomocy. A z ubezpieczycielami będzie problem, bo droższy koszt naprawy to konieczność ponownego jeżdżenia, oglądania, wyceniania, ale ... trzeba to zrobić i tyle. |