Centralny Zamek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich
Mam pytanko dotyczące centralnego zameczka. Problem jest tego typu, że w momencie, kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce i zapalają się kontrolki zamyka się również centralny zamek. Problem powstał w po wymianie akumulatora.Przed wymiana nic takiego nie miało miejsca.Z góry dziękuje za wszelkie porady.

[ wiadomość edytowana przez: printer dnia 2006-01-08 12:16:26 ]

hehe ja mam coś podobnego po awarii elektryki i odłączeniu aku, z tym, że u mnie centralny zamyka wszystkie drzwi a po 3 sek. otwiera je chyba, że się uruchomi silnik to wtedy drzwi są zaryglowane aż do wyłączenia silnika. Też nie wiem o co biega

-----------------
Na stanie Nissan X-Trail 1.6 DIG-T 163 KM 18.09.2017.
Był:
Złomek MKVII 1.6 90 KM HB 5D 10.06.1999,
Asterix H 1.6 116 KM HB 5D 19.12.2011.

Wydaje mi sie, ze poprostu po pozbawieniu centralki przez dluzszy czas zasilania kasowane sa ustawienia. Tak mam u siebie (tylko ze z alarmem). Jezeli odlacze aku na czas ladowania, potem musze przestawiac alarm na wlasna konfiguracje, bo zaladowana zostala domyslna. Mysle ze w Twoim przypadku jest podobnie.

Tak też myslałem że to może być problem z programowaniem.Tylko jak to teraz zaprogramować na wczesniejsze ustawienia.

[ wiadomość edytowana przez: printer dnia 2006-01-08 13:21:57 ]

napisz mi cos o tym jakis posiadasz zamek (uniwersalny czy seria) jaki masz alarm .. moze uda mi sie cos poradzic..

nie rozumiem co masz na mysli jezeli chodzi o zamek .co znaczy uniwersalny czy seria? alarm jest Legend

daj maila to Ci wysle instrukcje do tego alarmu, moze znajdziesz cos ciekawego.... jest tam opis funkcji i przebiegu procesu programowania.