[Ogólne] Jak założyć spojler na tylną klapę do combi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Będę zakładał spojler ze światłem stopu na tylną klapę do combi. Wystarczy klej, czy lepiej przykręcić. Będę i tak wiercił otwór na kabel od stopu więc chyba lepiej przykręcić. Czy ktoś już przerabiał ten temat?

[ wiadomość edytowana przez: thomas77 dnia 2011-04-22 09:29:26 ]
[ powód edycji: poprawa tytułu ]

Wraz z KOKOTKIEM jakies 3 lata temu zakładalismy lotke na sam klej do szyb i trzyma do dzisiaj bez problemow...

Ja u siebie, ale nie w kombi, kleiłem tylko i trzyma bardzo dobrze.
Klej był bardzo mocny, nie ma szans tego oderwać, ale niestety nie pamiętam nazwy , nie byl to klej do szyb.

Spojler założyłem!
Oryginalnie miał gwintowane otwory pod śruby M5. Przewierciłem trzy otwory(jeden pod przewód stopu, posmarowałem silikonem i przykręciłem. Otwory w spodzie klapy zaślepiłem kołkami i zamaluję na czerwono.
Może komuś przydadzą sie te informacje

Cytat:
2006-12-20 16:05:21, -OMEN- pisze:
Ja u siebie, ale nie w kombi, kleiłem tylko i trzyma bardzo dobrze. Klej był bardzo mocny, nie ma szans tego oderwać, ale niestety nie pamiętam nazwy , nie byl to klej do szyb.

Lepiej powiedz skąd wyszarpałeś ten spojler.

zagore1 masz moze jakaies fotki jak mocowales lotke.

Ja czekam na lotke i sie doczekac nie moge a zalicytowalem ją 13 listopada 2006

W garażu było tak zimno, że tylko myślałem aby jak najszybciej skończyć robotę! Zrobiłem szablon z papieru gdzie były zaznaczone miejsca na otwory. A spojler kupiłem na allegro u AndrzejSz123. Dałem za nią 150 z przesyłką ale był kompletny z przewodami,, gumowym łącznikiem - oryginalny Zender więc chyba warto było!. Podróby kosztują ok.140 zł + przesyłka.
Autko nabrało wyglądu. Jak tylko będę miał chhwilę czasu to zrobię parę zdjęć
Cytat:

2007-01-27 21:47:36, zeberko pisze:
zagore1 masz moze jakaies fotki jak mocowales lotke. Ja czekam na lotke i sie doczekac nie moge a zalicytowalem ją 13 listopada 2006

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-01-28 12:45:34 ]

Cytat:
2007-01-27 21:07:35, CKsrv pisze:
Lepiej powiedz skąd wyszarpałeś ten spojler.

A oryginalnie był biały - idealnie pasowały do Twojego combi!!

Nie chcę zakładać nowego tematu, bo po co kolejny o tym samym
Zaopatrzyłem się w taką lotkę do mojego Essiego
klik
Teraz zastanawiam się jak ją zamontować. Tak wiem... kupiłem już klej do szyb Wydaje mi się, że z samym montażem problemu nie będę miał Ale jak poprowadzić kabel do światła stopu, żeby nie był widoczny? Nie chciałbym raczej dziurawić klapy. Macie jakieś pomysły? Ktoś mógłby coś na ten temat powiedzieć?

Jeśli chcesz zeby to bylo ladne i estetyczne to tylko dziurka wchodzi w gre

Cytat:
2011-04-21 23:43:21, mati2021 pisze:
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo po co kolejny o tym samym Zaopatrzyłem się w taką lotkę do mojego Essiego klik Teraz zastanawiam się jak ją zamontować. Tak wiem... kupiłem już klej do szyb Wydaje mi się, że z samym montażem problemu nie będę miał Ale jak poprowadzić kabel do światła stopu, żeby nie był widoczny? Nie chciałbym raczej dziurawić klapy. Macie jakieś pomysły? Ktoś mógłby coś na ten temat powiedzieć?

zrób to tak jak fabryka wymyśliła czyli dziurka pod spojlerem na kabel (po montażu jej nie widać) i kabel przeciągnąć przez środkowy otwór na klapie aż do lamp stopu. Oryginalnie idzie tam taka gumowa koszulka - pewnie jej nie masz bo nie miałeś trzeciego światła stopu a więc trzeba się w tak ową zaopatrzyć a wtedy będzie ładnie - mogę Ci zrobić foto o co mi chodzi z tą gumową koszulka.

Możesz zrobić fotkę to bym przynajmniej był pewien, chociaż chyba się domyślam o co chodzi Jeszcze mnie zastanawia pod co się dokładnie podpiąć w tej lapmie ;P
Tutaj mam zdjęcie wtyku lampy:
klik

Ma ktoś może zdjęcia zamontowanej lotki, bo nie chciałbym źle zamontować żeby mi później nie obcierała o bude.

[ wiadomość edytowana przez: mati2021 dnia 2011-04-23 12:04:20 ]

Odpowie ktoś?

No nic, jakoś sobie poradziłem i lotka już zamontowana