Podświetlenie panelu nawiewu nie dziala - Jak naprawic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak to cudo wykrecic ? w jaki sposob sie do tego dostac ? Ten panel jest na zatrzaskach czy na srubach i najwazniejsze nie mam klimy i mam ta linke to zimne/cieple i jak ja zdemontowac zebym potem byl wstyanie ja zalozyc ponownie. Wymiana diod/zarowek to nie problem.

Panel jest na zatrzaski wokół umieszczone, ale najważniejszą rzeczą jest odpięcie linki nad nogami pasażera. Potem ciągnąć pozostaje.

no wlasnie, mi nie dziala podswietlenie bo gdzies nie styka - ale jesli to tylko te nogi pasazera do rozkrecenia a potem juz od razu panelik to chyba zerkne tam miernikiem.

Cytat:
2008-06-21 21:51:51, Cwikus pisze:
ale jesli to tylko te nogi pasazera do rozkrecenia a potem juz od razu panelik to chyba zerkne tam miernikiem.

No po Tobie dziadzie starym takich problemów się nie spodziewałem!!!

Cytat:
2008-06-21 22:27:34, piotr_ek pisze:
No po Tobie dziadzie starym takich problemów się nie spodziewałem!!!

Ale ja wiedzialem ze linka kolo nog myslalem tylko ze potem trzeba sie cos pieprzyc ze srubami.

A tak szczerze mowiac to wyszukalbym sobie, ale nigdy mi sie nie chcialo bo bez tego podswietlenia jezdze juz 2 lata - zadowolony?

Cytat:
2008-06-21 22:52:37, Cwikus pisze:
A tak szczerze mowiac to wyszukalbym sobie, ale nigdy mi sie nie chcialo bo bez tego podswietlenia jezdze juz 2 lata - zadowolony?

Nie zadowolony, bo podświetlenie to było pierwszą rzeczą jaką w złomero naprawiłem i w złomgunie również (podświetlenie reg.wys.świateł i licznika km.)

tylko jak ta linke odlaczyc? Jak ona jest zamocowana ?

Cytat:
2008-06-22 11:55:45, adamesce pisze:
tylko jak ta linke odlaczyc? Jak ona jest zamocowana ?

Jeśli dobrze pamiętam (5 lat temu to robiłem) to spinex jakiś tam jest. Poszukaj w wyszukiwarce najlepiej

Dwie śrubki krzyżakowe nad lewą nóżką pasażerki plus spinka na lince.
Później chyba 6 zatrzasków - 3 na górze i 3 na dole panelu.
Od tyłu jest dojście do żaróweczek

A jak nie to wal na priv.
Ugadamy się jakoś to i się spota zrobi małego