Ile pali diesel

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,chce kupić golfa i mam możliwość kupna diesla 1,5 ,powiedzcie mi ile palą te silniki?i jak sie tym jeździ no bo moc jest nie za wielka??i czy sprawiają one jakieśproblemy podczas eksploatacji??

chyba 1.6, jezeli bez turbo to poprostu padaka, głosny stary klekot a pali napewno mało , w granicach 5-6l

Cytat:
2005-10-02 13:05:37, Petersen pisze:
chyba 1.6, jezeli bez turbo to poprostu padaka, głosny stary klekot a pali napewno mało , w granicach 5-6l

Witam jeśli masz kaskę to padaka jeśli nie to super autko na trasie przy ekonomicznej jezdzie spali 4,5 litra.Pozdrawiam

witam
wlasnie sie zastanawiam nad golfem II 1.6 diesel.potrzebuje auta taniego w utrzymaniu i ekonomicznego jak najmniej wadliwego.slyszalem ze taki golf spelnia te kryteria.czy sie myle?

Witam. u mnie w Transporterze jest taki silnik 1,6 diesel, rekord w trasie 5,2 litra/100km w mieście ok 8, max9 litrów. Ale to w końcu bus Co do awaryjności to na swoim przykładzie mogę powiedzieć ze jest w porządku, nie miałem poważniejszych awarii po za wymianą szczotek w alternatorze i naprawą rozrusznika.