Zawieszenie w e-36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, prosze o pomoc w sprawie zawieszenie przedniego w e-36 2500cm3, 02-1991rok.
chce sobie kupić używane spręzyny przednie, takie jak oryginalne, nie skracane, oraz amortyzatory do tego.
i nie wiem czy mam szukać tylko od takiego samego modelu,czy od wszystkich innych e-36 tez bedą pasowały????podobno po 92 roku były zmiany!! nie wiem ile z tego prawdy, pozdrawiam.

radziłbym kupic nowe, z tego co widzialem to są chyba po 250/szt.
na zawieszeniu nie ma co oszczedzac, zreszta jak widze masz 2,5L to troche wazy sobie silnik.

zgadza sie, ale ja oczekuje odpowiedzi w sprawie, czy sa jakies różnice po 92roku w przednim zawieszeniu (sprężyny, amorki) w e-36.

Musisz dobrać spręzyny do pojemności silnika. Zazwyczaj różną się średnicą zwojów w miejscu mocowania. Inne sprężyny szły do 4 cylindrówek a inne do 6. Najlepiej jak byś znalazł do 2.5l, ale myśle że od 2.0 i 2.8 też by podeszły.
Ja osobiście wiem tylko że od M3 do 1.8 nie pasują bo własie nie zgadza się średnica ostatniego zwoju i przednie sprężyny nie pasują do amortyzatorów.

szkoda ze do 325 używane klamoty związane z pojemnościa silnika ciężko dostać!! nie mam wyjscia szukam dalej...
a moze ktos wie jaka długosc powinny miec oryginalne sprężynki na przód???

[ wiadomość edytowana przez: motokoles dnia 2005-12-05 18:38:45 ]