[z cyklu chwale sie] 125p...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co myslicie o moim materiale wyjsciowym na Monte Carlo??? Jest jeszcze w fazie przerobki ale wiele juz niebrakuje...

fiacik lux ale temat wyszedl ci najszerszy na forum jak dotad forum istnieje

ja bym go nie ruszal. za duzo juz jest tych replik. a ten klasyk jest bardzo ladny. maske pomalowac w kolor i bedzie git. ale to tylko moje amatorskie zdanie

ja powiem tak, fiat prezentuje sie rewelacyjnie... ale.. to założenie MC to ni w pizde ni w oko.. bo i kolor nie pasi, i model nie pasi. robienie na siłe z igieł wideł. Tak dalej pójdzie to sprawa 125p i monte to bedzie to samo co 126p które nawet EL mają chromowane zderzaki.

Jak dla mnie to powinieneś pomalować w ten fajny kolor maske, założyć ładne alusy i miec wyjebkowego pimp cara. Bo ja tego jako monte carlo nie widze, sensacji nie wzbudzi..

Cytat:
2005-05-12 23:22:29, MCQUEEN pisze:
ja powiem tak, fiat prezentuje sie rewelacyjnie... ale.. to założenie MC to ni w pizde ni w oko.. bo i kolor nie pasi, i model nie pasi. robienie na siłe z igieł wideł. Tak dalej pójdzie to sprawa 125p i monte to bedzie to samo co 126p które nawet EL mają chromowane zderzaki. Jak dla mnie to powinieneś pomalować w ten fajny kolor maske, założyć ładne alusy i miec wyjebkowego pimp cara. Bo ja tego jako monte carlo nie widze, sensacji nie wzbudzi..

Czemu model nie ten? A co do koloru, moze faktycznie zaszalałem ale w katalogu farba wygladała inaczej...

Cytat:
2005-05-12 23:22:29, MCQUEEN pisze:
ja powiem tak, fiat prezentuje sie rewelacyjnie... ale.. to założenie MC to ni w pizde ni w oko.. bo i kolor nie pasi, i model nie pasi. robienie na siłe z igieł wideł. Tak dalej pójdzie to sprawa 125p i monte to bedzie to samo co 126p które nawet EL mają chromowane zderzaki. Jak dla mnie to powinieneś pomalować w ten fajny kolor maske, założyć ładne alusy i miec wyjebkowego pimp cara. Bo ja tego jako monte carlo nie widze, sensacji nie wzbudzi..

tymbardziej ze replik powstaje coraz wiecej. ja bym nie ruszal go. za ladny jest
P.S ten lakier to zloty metalic?? dyna czy nobiles?? czy moze cos lepszego??
aha no i fele ladne by mu siadly i jakies ladne lustereczko/a

[ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2005-05-12 23:35:56 ]

zgadzam sie z mcq. nie buduj MC zrob z niego ladnego klasyka z mocnym silnikiem niskim zwiasemi ladnymi felgami. do tego spojlery badlook odpoweidni wydech wloty i bedzie gitara i mzoe jeszcze lexusy z acorda z tylu

Ja bym fiaciora zostawil takim jakim jest bardzo ladny brakuje mi takich pojazdow potrzeba tam tylko jakis konkretnych kolek i niskiej zawiechy wtedy dla mnie bedzie bajka.

[ wiadomość edytowana przez: Marcin126rulezz dnia 2005-05-12 23:39:47 ]

Cytat:
2005-05-12 23:33:27, PG pisze:
tymbardziej ze replik powstaje coraz wiecej. ja bym nie ruszal go. za ladny jest P.S ten lakier to zloty metalic?? dyna czy nobiles?? czy moze cos lepszego??

Lakier jest z debera, chciałem zeby namieszali kolor najbardziej zblizony monte ale wyszło cos takiego, na zywca niewyglada tak zle, ale niejest to złoty metalic!

i ja sie przylanczam do tego,sliczny jest jaki jest maska pod kolor i bedzie git

Cytat:
2005-05-12 23:37:32, mauzer64 pisze:
Lakier jest z debera, chciałem zeby namieszali kolor najbardziej zblizony monte ale wyszło cos takiego, na zywca niewyglada tak zle, ale niejest to złoty metalic!

to sie pomylilem ale na fotach wyglada jak metalic

Cytat:
2005-05-12 23:36:23, maskekk pisze:
zgadzam sie z mcq. nie buduj MC zrob z niego ladnego klasyka z mocnym silnikiem niskim zwiasemi ladnymi felgami. do tego spojlery badlook odpoweidni wydech wloty i bedzie gitara i mzoe jeszcze lexusy z acorda z tylu

Tak jak pisałem prace przy nim trwaja, ale kolejna modernizacja to 2.0 DOHC no i obnirzenie z utwardzeniem, potem alu 15'...

Cytat:
2005-05-12 23:39:47, PG pisze:
to sie pomylilem ale na fotach wyglada jak metalic

Dobrze widzisz to ja sie walłem, jest to metalic ale nie złoty, tak to miało byc!

zdaje mi sie czy pas przedni od Mr'a ?

No wygląda bardzo ładnie kanciara, jak dla mnie jakies fajne klasyczne nalepki by sie przydaly tak na rally design, ale jak będzie 2.0 i 15 fele to do monte carlo raczej się nie zbliżysz ...

Cytat:
2005-05-12 23:46:43, mauzer64 pisze:
Dobrze widzisz to ja sie walłem, jest to metalic ale nie złoty, tak to miało byc!

a jednak

Zostaw go klasykiem- na Monte carlo jesttroche za stary (do replik nadaja sie przejsciowki z 74 roku- biegio w podloze, klamki kasetowe, most z drazkami. Zostaw uklad napedowy w spokoju- takie jest moje zdanie. 1300 naprawde fajnie chodza, pozatym biegi pod kierownica sa ekstra (wiem, bo sam kiedys mialem takiego fiacika i tez postanowilem wlozyc dohc- skonczylo sie remontem 1300). Moim zdaniem wystarczy dac mu jakies klasyczne felgi, do tego lustereczko w chrom, maske pod kolor i bedzie ekstra. kolejna marna replika- moim zdaniem bez sensu.

a mi sie bardzo podoba ,czarna maska dodaje mu fajnego kontrastu do chromów , jedyne czego bym sie przyczepił to brak listew progowych i chromu na tylnych prawych dzwiach

Cytat:
2005-05-13 00:14:31, kosa131 pisze:
Zostaw go klasykiem- na Monte carlo jesttroche za stary (do replik nadaja sie przejsciowki z 74 roku- biegio w podloze, klamki kasetowe, most z drazkami. Zostaw uklad napedowy w spokoju- takie jest moje zdanie. 1300 naprawde fajnie chodza, pozatym biegi pod kierownica sa ekstra (wiem, bo sam kiedys mialem takiego fiacika i tez postanowilem wlozyc dohc- skonczylo sie remontem 1300). Moim zdaniem wystarczy dac mu jakies klasyczne felgi, do tego lustereczko w chrom, maske pod kolor i bedzie ekstra. kolejna marna replika- moim zdaniem bez sensu.

Ja się zgadzam z Kosą - 1300, maska w kolor reszty, lekko obniżyć, ładne felgi 13" (albo dekielki do tych i nie obniżać) i będzie o niebo lepszy od tych wszystkich wyrastających jak grzyby po deszczu replik monte i akropoli!
jeśli ma biegi przy kierownicy, to pliiiiz niech tak zostanie... mało już fiatów z takimi zostało.
Stasiu: na moje oko pas przedni nie jest z MRa. Oczywiście mogę się mylić.
pozdrawiam!

-----------------
Szczyt oszukiwania samego siebie?
"Mój opel nie rdzewieje."

Ja bym go zostawił tak jak jest kolorystycznie - czarna maska fajnie wygląda, nalepy IMHO zbędne. Coś jak cywilna wersja MC .

ps. W końcu jakies pełnowymiarowe auto ktoś pokazał .
ps2. Niech ktoś wyedytuje ten pierwszy post enterami bo sie nie da czytać tematu . Ja bym musiał za dużo pousuwac wiec nie ruszam.