Awaria długich "ciągniętych"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
lampy jak wlacze mijania to mi swieca i mijania i dlugie - wyczailem ze jest "luz" na przelaczniku i jak sie go przytrzyma to swieca tylko mijania, ale jak puszcze dolaczaja sie dlugie - co jest?

czyzby przelacznik swiatel do wymiany?

mozna to zregenerowac?

jak sie zaczyna psuc to wszystko kurwa na raz...

Jak jesteś desperatem o cudownych zdolnościach super złotej rączki....możesz próbować reanimacji...zdecydowanie polecam Wymianę na nowy...czas. max 10 min., koszt chyba ok.40zł....nie pamiętam dokładnie ale u basis przerabialiśmy dokładnie ten sam temat...Ona pewnie pamięta

...ja miałem tak że niemogłem długich wogóle wyłączyć i cały czas na długich zapierd***
...wymieniłem cały przełącznik...

Miałem coś podobnego, jako że cena jaką mi krzyknęli za przełącznik (130zł, trzy lata temu) była dla mnie ciut za wysoka zozebrałem ten przełącznik i naprawiłem klejem dwuskładnikowym typu poxipol za 10 zł.
Prawdopodobnie nadtopił ci się taki plastik w środku naciskający na blaszki ze stykami (bo te blaszki potrafia się nieźle nagrzać jak masz zaśniedziałe/przypalone styki) więc warto je przy okazji przeczyścić dronym papierem ściernym, a ubytki w plastiku wypełnić klejem.
mi to zajęło może pó godziny+czas schnięcia kleju.
do tej pory działa (trzy lata)

Cytat:
2005-11-20 12:44:37, bogdan1 pisze:
Jak jesteś desperatem o cudownych zdolnościach super złotej rączki....możesz próbować reanimacji...zdecydowanie polecam Wymianę na nowy...czas. max 10 min., koszt chyba ok.40zł....nie pamiętam dokładnie ale u basis przerabialiśmy dokładnie ten sam temat...Ona pewnie pamięta

siur basis pamięta Sama waliłam długimi wszystkim po oczach Nóweczka w Katwicach 80zł cały przełącznik

Cytat:
2005-11-20 21:13:55, basis pisze:
siur basis pamięta Sama waliłam długimi wszystkim po oczach Nóweczka w Katwicach 80zł cały przełącznik

ooo...oo to mię choziło ..Dziękuję

nooo, to juz po klopocie - wymiana nie jest specjalnie trudna, trzeba sie jednak troche naszarpac.

nowy przelacznik 89zl, odpinamy trzy kostki - dwie wielkie nasadzane i jedna malutka, wczesniej rozkrecajac cala obudowe kierownicy - dol zdejmujemy najpierw wyciagajac gumke na okolo stacyjki (jest na wcisk), pozniej wymanewrowac obudowa zegarow tak aby mozna bylo zdjac i gore obudowy kiery.

przelacznik jest na 2 wciski, niestety kable do niego u mnie strasznie krotkie i musialem je troche naciagnac ciezko tez wyciagnac przelacznik z "szyn" bo jak sie go wysuwa to mi zawadzala deska rozdzielcza a konkretnie jej metalowa obudowa. musialem to tam troszke poszarpac, ale na szczescie z wlozeniem nowego przelacznika bylo mniej szarpaniny.

dziala az milo!!!! i zniknelo upierdliwe cykanie kierunkow lepiej odbija, cuda nie widy....

hasla kluczowe: przelacznik przełącznik przełacznik przelącznik swiatel świateł światła swiatla blablabla