316 m40 po wymianie uszczellki pod glowica nie chce zapalic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomocy dobrzy ludzie. Wymienialismy uszczelke pod glowica (e30 316 m40) rozebralismy wymylismy wszystko karszerem, zlozylismy i lipa, nie chce zapalic, zapalil dwa razy ale palil tak jakby na dwa gary i zaraz zgasl. Czy nasuwaja sie wam na mysl jakies wskazowki które mogly by nam pomoc.

To masz problem,ja miałęm podobnie,ale nei wymieniałęm uszczelki,tylko myłem silnik w nissanie,i płyn dostał sie do świeć i też nie palił,ale odparował na drugi dzień i było ok.MOże masz ten sam problem?

kosmat moze miec racje. tez tak mialem.jesli myles silnik woda pod wysokim cisnieniem mogla sie dostac w elektryke i komp bedzie glupial. posprawdzaj wszystkie wtyczki moze sa mokre i to jest powod. ewentualnie poczekaj az woda sama odparuje. pozdro

Jesli przy tym czyszczeniu wyciągałeś wałek rozrządu, to czy przed włożeniem go ściskałeś hydropopychacze ( w M40 są bardzo sztywne i jeśli się ich nie ściśnie przed ponownym założeniem to mogą się zawory nie domykać i wtedy tak może taki efekt jak opisujesz!)

Ja tak miałem kiedyś ze swoją E30 z tym motorem !

Pozdro

Dieki za podpowiedzi, sprawa juz sie rozwiazala, teorie sa dwie jedna to ta z zamoknieciem czegos co juz wyschnelo i ta wydaje mi sie bardziej prawdopodobna druga jest taka ze nie zdjelismy klemy z akumulatora i licznik obrotow wyslal bledne dane do komputera ktory mial blad. Tak czy inaczej silniczek juz chula jak zegarek. I tak ma byc
POZDRAWIAM