Zestaw audio do audi...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Moja Audi 80 majaca od 15 lat (bo to rocznik 1990) posiada 4 glosniki (dwa w tyle na polce i w desce rozdzielczej). Tylne sa osobne dwudrozne nie sa az tak zle ale przednie to masiakra. Wymienilem odtwarzacz na SONY CDX-S2220. Na razie mysle o wymianie przednich i zamontowaniu w drzwiach (z tym bedzie problem bo nie mam pojecia ale chyba zalatwie to w CCA). Mam problem w doborze ale raczej zeby to byly glosniczki 17cm. Mysle o tych SONY XS-F1734 ze wzgledu na cene i bardzo dobre parametry (ok. 180zl). CO myslicie o tych glosniczkach moze jakies inne propozycje tylko prosilbym do 200zl Na razie nie mysle o subwooferze, ale chyba kupie go wczesniej (pasywnego) i podlacze pod moje kino, a za pol roku upchne do auta. Jezeli chodzi o subwoofer tez mam na oku SONY Np. XS-L151P5S (38cm) tylko nie wiem czy bym podolal wzmacniaczem (i kino by nie dalo rady), albo XS-L121P5S (30 cm 350W). A tak szczerze co myslicie o podlaczeniu pod kino subwoofera?

Pozdrawiam i licze na odp.

Ps.: Sorki za tak dlugi list, ale nie chce wam pozniej suszyc glowy kilka razy wole to zalatwic za pierwszym razem. Pozdro!

jezeli to maja byc głosniki na przod to zrezygnuj z nich. Tak ogolnieto ja te serie sony bym odradzał... Poroponuje sie rozejrzec za jakims systemem... chociazby:
jezeli musowo sony:
Sony

Blaupunkt

Magnat

Mogłbym wkleic tu jeszcze wiele linkow z roznymi ststemami do 200zł Ale nie chce ci odbierac tej przyjemnosci Popatrz na allegro, jezeli cos ci sie spodoba to wklej tu link a my doradzimy Przejdz sie tez do najblizszego zakladu zajmujacego sie car audio, cos Ci doradza i zaproponuja i jezeli nie masz doswiadczenia w tej dziedzinie to radze kupowac własnie u ludzi zajmujacych sie tym profesjonalnie, wtedy wiesz ze bedzie to sprzet pewny na 100% a i posłuza zawsze rada podczas montazu a w niektorych zakładach nawet za darmo załoza kupiony u nich sprzet. Napewno system zagra lepiej niz te sony współosiowe ale nie ma co sie oszukiwac, szału za ta cene nie zrobi

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-01-10 22:09:12 ]

w drzwi głosniki wsadzic nałatwiej to poprostu przełozyc tapicerke od nowszego audi które ma juz kieszenie na głosniki

Jeżeli chodzi o sprzęt to chodzi mi tylko o nowy...
Ale dzięki za dotychczasowe odp.
Ciąży nade mną nieogarnięta ciekawość jeżeli chodzi o SONY. Kupa ludzi przynajmniej na tym forum pojeżdża tą markę, ale ja uważam inaczej. Nie zawiodłem się zarówno na moim odtwarzaczu samochodowym jak i innym podzespołach tej marki.
I co myslicie o tym podlaczneiu pod kino domowe subwoofera??? Nie będzie konfliktu, który mógłby uszkodzić sprzęt???
Pozdrawiam!!!

Jezeli maja ta sama impedancje to nie bedzie problemu. Sam tak zrobilem ale specjalnej poprawy niezauwazylem. Poprostu moc kina domowego nie jest taka duza i za bardzo nie chcial uciagnac suba.