Zainstalowali radio- kontrolki oszalały:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie w dosc profesjonalnym warsztacie car-audio zainstalowali mi radio dzisiaj... wyjechalem od nich super szczesliwy ze mam muzyke w aucie wreszcie... ale kurcze w pewnym momencie (po ujechaniu ok 1km) wskazowka wskaznika poziomu paliwa opadla ponizej skali, kontrolka od paliwa zaczela mrugac, wskaznik pomiaru temeratury silnika wlazl na polowe skali (co nigdy mu sie nie zdazalo, dochodzil mniej wiecej do 1/6 skali)... aaa, wskazowka od paliwa wracala na prawidlowy poziom na posojach (na swiatlach, w korku), a przy ruszaniu automatycznie opadala ponizej skali... wrocilem do milych panow, oni odpieli radio, posprawdzali, powiedzieli, ze radio nie ma prawa miec cos wspolnego z konrolkami.... nie wiem, nie znam sie, ale mowili przekonujaco jak juz od nich wyjechalem po raz drugi zalalem bak za 50 pln bo bylo malo wachy i wedy.....wskazowka sie uspokoila i trzyma teraz odpowiedni poziom, tylko kontrolka rezerwy caly czas sie pali, co jest troche denerwujace:/ dodatkowym bonusem do radia okazalo sie to, ze zaczely dzialac wycieraczki na kazdej z predkosci pracy przerywanej(co wczesniej im sie nie zdazalo)... wszystko ok, tylko co z ta piep%$#%@ą kontrolka paliwa,gdzie przyczyna?
FEFK, koledzy, kolezanki POMOCY!

ps.nie zrozumcie mnie zle, nie szukam sposobu na zepsucie spowrotem tego co zaczelo dzialac, wkurza mnie tylko ta kontrolka... no generalne zaintrygowalo mnie zachowanie essiego...

up

eh, nikt nie wie "z czym to sie je"?

Oj chyba nie... Ale sprobujmy pojsc tym tropem: wiesz, dlaczego miales problemy z wycieraczkami? A moze w jakich okolicznosciach sie posypaly?

No kombinuje juz jak moge

eh, nie mam pojecia, autko kupilem juz z tym felerem

Miałem podobny objaw, tj. temp. na maksa w górę, paliwo w dół jak miałem na raz:
- uszkodzony przeł. zespolony
- zaśniedziała i zamoknięta masa idąca od aku na budę.
Po przeczyszczeniu ww. objawy ustały. Acha, żeby było weselej traciłem wtedy całe oświetlenie zew. i wew. Na szczęście w nocy mi się nie trafiło.

A propos elektryki:

Ostatnio naprawiłem zasilanie wentyaltora chłodnicy, wcześniej mi się nie załączało, jadę przedwczoraj, trasa krótka, silnik zimny, wyciągam kluczyk a wentylator chodzi - woda z podszybia utopiła mi przekaźnik ten przy aku

No niezle niezle. A miales tam instalacje czy byla ciagnieta od podstaw?? Kiedys do kumpla ktory przyjechal koles starym mercem,jakims dostawczakiem zeby podpieli mu CB pod niby profesjonalnie pociagnieta instalacje. I jak kolego podlaczyl radio i nacisnął "gruche" to kolesiowi wskaznik paliwa pokazywał full. Takze przejrzyj instalacje