Udało się !!!Wyświetlacz działa!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
I znowu moja uparta osobowość dała o sobie znać ,zgodnie z planem zająłem się dzisiał wyświetlaczem mojego kompa na którym świeciło tylko kilka pikseli , może się uda po co płacic tyle kasy za naprawę ,co ja gorszy jestem czy co? i po godzinie swobodnej walki JEST DZIAŁA CAŁY WYŚWIETLACZ bez lutowania ,bez jakich kolwiek klejów i bez żadnych wkładów finansowych.

Opis jak dokładnie to zrobiłem umieszczę w poradach ,tylko bez zdięć bo nie mam tak dobrego aparatu ,ale dokładnie wszystko opiszę i naprawde jest to bardzo proste , a ja jestem zaje..ście zadowolony

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-12-04 17:23:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-12-04 17:24:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-12-04 17:31:01 ]

no to gratulacje, nie ma jak to byc dumny ze swojej roboty

Gratulacje za takie samo zaparcie !! i czeakamy na opis jak to zrobiles, najlepiej jakbyś porzyczył od jakiegos kumpla jakas cyfrówke i pokazał to !

Zapewne teraz będę robił w tym tygodniu wyświetlacz w Vectrze u wspólnika , to od razu fotki zrobię i zapodam bo opis już jest

[ wiadomość edytowana przez: Res dnia 2005-12-05 18:32:29 ]
[ powód edycji: mod. tematu ]

Ja mam juz uwalone dwa. Czekam na opis. pozdrawiam.

opis jest z tego co wiem w poradach

Ja znalazlem jeszcze jeden.Jak znajde chwilke wolnego to równierz wrzóce do porad.

gratulacje,
kawał dobrej roboty.
zwłaszcza opis - niebawem przetestuję
dzięki & pozdro

Wiec tak.Mam to na dysku w postaci dokumenty word.Ze zdieciami,ale nie wiem jak cały dokument wkleic.Jezeli ktoś jest chetny na dokładny opis z fotami to kontakt na prv.

Opis ktory ma Beton pochodzi ze strony Vectra Unlimited
do obejżenia tutaj

Cytat:
2005-12-07 20:31:03, zork pisze:
Opis ktory ma Beton pochodzi ze strony Vectra Unlimited do obejżenia tutaj

Opis jest ,ale połączenie(taśma-wyświetlacz) które tam opisują nie jest lutowane ,dlatego bardzo rzadko ulega przerwaniu ,a wiem bo trochę się podpytywałem i w większości przypadków uszkodzone jest połączenie lutowane między taśmą a płytką drukowaną . Większość lobowiczów chyba oriętuje się w cenach regeneracji wyświetlacza ,a w przypadku prób naprawy lutownicą cena o 100% idzie do góry i co najlepsze przy próbie naprawy moim sposobem nie ingerujemy w spójność taśmy, więc nawet jak się nie uda to nikt nas nie posądzi o grzebanie .

Dodam jeszcze że wyświetlacz nadal działa bez zażutu nawet poniżej zera wszystkie piksele.