Podgrzewanie szyby przedniej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy wie ktos w ktorym miejscu jest podłączona szyba przednia,chodzi mi o przewody ,chce sprawdzic czy dochodzi do szyby prad, przy wlączeniu włącznika zapala sie dioda ale nic nie grzeje jak to sprawdzic.??

Wtyczki znajduja się przy podszybiu....zaraz przy zawiasach maski....Przewody od szyby są dość krutkie więc nie powinieneś mieć problemy z ich znalezieniem...

klik

Wpisz w wyszukiwarce szyba, ogrzewanie... Temat był omawiany szeroko, schemat jest dostępny, a pisałem nawet jak sprawdzić i wykryć usterkę. Poszukaj

Wszystko super......ale to nie było miłe Surec

Cytat:
2005-12-03 19:49:09, Janek-RS pisze:
Wszystko super......ale to nie było miłe Surec

Nie miało być miłe, tylko wskazać drogę, bo o przedniej szybie pisałem conajmniej kilkakrotnie.
Chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem, ale nie będę pisał po raz któryś tego samego. Czy tak trudno poszukać? Przecież już było pisane gdzie są złączki, przekaźnik, podejćie do szyby,schemat, sam pisałem jak dojść do usterki. Proponujesz napisać jeszcze raz to samo? Jutro i pojutrze też? Tak można w nieskończoność, wyszukiwarka po coś istnieje. Mogłem nie napisać nic, tak by było lepiej? Ułatwiajmy sobie życie, proszę
Oczywiście nie chciałem nikogo urazić, jeśli tak jednak się stało-przepraszam

Cytat:
Mogłem nie napisać nic, tak by było lepiej?

Ja mysle ze tak, bez urazy ale zaczynasz przypominac toradka... a to raczej zle

Cytat:
2005-12-03 20:14:17, Tazz pisze:
Ja mysle ze tak, bez urazy ale zaczynasz przypominac toradka... a to raczej zle

A co powinienem był zrobić?

Wkleic link ze swojego watku, uzywajac wyszukiwarki nie sprawia to problemu prawda ? Czlowiek jest zielony i tym co zrobiles na pewno nie pomogles

Do tego człowiek jest na forum raptem 8 dni...i na jego miejscu poczuł bym się urażony...
Możliwe że zadał pierwsze pytanie a tu proszę.....

Ok, nie drążmy tematu. Przepraszam, kogo uraziłem.
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=122217&c=45&hq=szyba&f=20szyba
szyba1
szyba2
szyba3
szyba5
szyba6
szyba7
szyba8
szyba 10

Teraz znacznie lepiej

no właśnie co do szyby ,od kierowcy działa połówka ,a pasażera nie ,prad dochodzi kabelkami do szyby ,wiec nie wiem czemu nie działa???? ma ktoś tak ?? czy mozliwe aby jakaś nitka była przerwara i nie dziedzie działać cała połowka????

jak połówka to gdzieś prąd niedochodzi z drugiej strony, szyba jest podzielona na dwie części i oddzielnie zasilana, kabelki radze poczyścić,

Cytat:
2005-12-04 08:50:17, Kleszczak pisze:
jak połówka to gdzieś prąd niedochodzi z drugiej strony, szyba jest podzielona na dwie części i oddzielnie zasilana, kabelki radze poczyścić,

tego sie obawialem sprawdziłem z lewej strony przy samej szybie i prąd dochodzi masa równiez jest, pewnie nic z ogrzewania nie będzie.........

jak cała połowa nie grzeje to na 99% szyba jest dobra, a grzeją ci chociaż pojedyńcze paski po tej stronie co jest szyba niegrzana?

Cytat:
2005-12-06 20:10:17, Kleszczak pisze:
jak cała połowa nie grzeje to na 99% szyba jest dobra, a grzeją ci chociaż pojedyńcze paski po tej stronie co jest szyba niegrzana?

właśnie nic nie grzejei w tym jest problem, jeszcze jutro zobacze druga strone czy prad dochodzi bo to dziwne ze nawet zadna sciezka nie grzeje??

JAk masz przerwany obwód w jednym miejscu to niestety grzać nie będzie . Rezystancja grzałki w szybie powinna wynosić kilka ohmów.

Cytat:
2005-12-06 20:18:11, surec pisze:
JAk masz przerwany obwód w jednym miejscu to niestety grzać nie będzie . Rezystancja grzałki w szybie powinna wynosić kilka ohmów.

mialem peknietą szybe od kamyka i była klejona moze wtedy zostala przerwana sciezka ,ale czytałem gdzies na forum ze komus grzeje pare kresek>>?? nie wiem czy to prawda

lepiej jak nie grzeje połowa niż kilka linii bo wtedy to nie da sie tego naprawić, posprawdzaj styki i kable na całej długości, może zimny lut gdzieś? to takie gdybanie.
ps. zapraszam do działu Spoty i zloty