POMOCY NIE WIEM CO SIĘ DZIEJE Z MOJĄ 406 HDI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PROBLEM SAMOCHÓD ODPALILEM I OBROTY IDA TYLKO DO 2000 POWYŻEJ SILNIK DOSTAJE DRGAŃ I TRZEBA ZMINIĆ BIEGI. OLEJ OK, NIE DYMI ALE NIE WIEM CO MAM ROBIC A STOJE WŁAŚNIE NA TRASIE POZNAŃSKIEJ . BŁAGAM O RADĘ!!!

oj, chyba jakies trefne paliwo zalales...

zacznij od odpiecia akumulatora na pare minut, potem odpal i pozwol mu przez 2-3 min. na luzie popracowac. Moze pomoze. I zalej jakies vpower czy cos - jakis taki lepszy ON.

najszybsza rada jest zjechanie gdzies na cpn i spokojnie go ogladnij moze gdzies jakis kabel przedód spadł moze gdzies zwarcie ?? moze swiece( czy jak to sie tam w dieslu wabi) padły

Jak nic zatkany filtr paliwa, najlepiej wymienic (a na razie sproboj sposcic z nie go wode - plastykowa srubka w dnie filtra)

A moze silnik przeszedł w tryb serwisowy (jakiś błąd) albo coś nie tak z turbo (na przykład jest jakaś nieszczelność i stąd spadek mocy)

Od trybu servisowego jest kontrolka na desce ktora sie pali caly czas o ile sie nie myle. Ja mialem podobny przypadek w Fiescie TDI - okazalo sie ze spadl wezyk od podcisnienia ktory zalaczal turbo przy wejsciu na odpowiednie obroty - samochod szedl do 2500 obrotow, a potem slabl i tyle - przejechalem tak cala droge do Polski - 1600km, a w Polsce pan w serwisie sie usmiechnal - zalozyl wezyk i pozyczyl szerokiej drogi. O ile do tych 2000 obrotow idzie normalnie - to stawialbym na turbo, ale zaczalbym od sprawdzenia bezpiecznikow... Pozdr.