Ogrzewanie lusterek zewn.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy do ogrzewania lusterek jest oddzielny włącznik, czy ten od tylnej szyby?
Mam wrażenie, że po włączeniu grzałki tylnej szyby lusterka nie grzeją...
Chyba, że nie mam podgrzewanych lusterek (ave kombi 2.0 z 2000 r.)...
Pozdr. P.

W Carinie jest wyłącznik od szyby tylnej podzielony na 2 części. Jedna połówka włącza tylną szybę, a druga włącza lusterka i przednią szybę równocześnie. Podejrzewam, że w Ave będzie podobnie.
Jest całkiem prawdopodobne, że niestety nie masz podgrzewanych lusterek
Pozdro.

W instrukcji napisali, że niektóre modele mają włącznik razem z ogrzewaniem przednich wycieraczek, a inne - z ogrzewaniem tylnej szyby.
W wolnej chwili muszę "zaśniezyc" lustra i popróbować na parkingu...
Pozdr. P.

Cytat:
2005-12-19 23:33:21, pyrekcb pisze:
[...] a inne - z ogrzewaniem tylnej szyby. [...]

To by się zgadzało. U mnie na "starym" (pojedynczym) wyłączniku, włączenie ogrzewania tylnej szyby włączało jednocześnie grzanie lusterek, ale że wolę mieć te dwa układy niezależne więc poszukałem podwójnego
Pozdro.

u mnie tak samo, włącznik grzania lusterek wspólny z tylnią szybą... mnie to tam odpowiada, więc nie kombinuję...

Perzan... Twoja też zaciąga za sobą wszystko co na drodze? jak jadę w deszczu, to ciągnie za sobą tak wodę, że wycieraczki nie zdążają mazać tylniej szyby... a w śniegu to mam od razu 5cm powłokę na tyle w sumie fajnie to wygląda, szkoda że zdjęcia nie zrobiłem...

Cytat:
Perzan... Twoja też zaciąga za sobą wszystko co na drodze? jak jadę w deszczu, to ciągnie za sobą tak wodę, że wycieraczki nie zdążają mazać tylniej szyby... a w śniegu to mam od razu 5cm powłokę na tyle w sumie fajnie to wygląda, szkoda że zdjęcia nie zrobiłem...

To urok kombi. Dlatego masz 2 wycieraczki . Zawsze mnie to wprawia w dobry humor jak widzę Camry kombi z tyłu ( a rzadki to widok ) . W Carinie nie jest tak źle ale to nie limuzyna więc trzeba się pogodzić z brudna szybą.
PS. u mnie wycieraczka nadąża.
Pozdrawiam

Ciągnie, ciągnie po tyłku Ale fakt, nie jest najgorzej. Wycieraczka spoko sobie radzi nawet na przerywanej pracy. A już tak od 150 w górę szyba jest prawie cały czas czysta
Pozdro.