Przeglady i eksploatacja cariny e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc, to znowu ja

mam jeszcze jedna prosbe, mianowicie szukam informacji odnosnie danych ekploatacyjnych cariny e, chodzi konkretnie o wykaz czynosci serwisowych odnosnie tego modelu, czyli co kiedy sie powinno sprawdzic i wymienic. jestescie w stanie zdobyc takie info, albo mi podpowiedziec jak do takich info dotrzec?

bylbym wdzieczny za pomoc! dziekuje!
pozdrawiam!

No ja zawsze myślałem ,ze jak miałem fiata ,to trzeba było się trzymać harmonogramu ,ale teraz??No widomo ,czasem trza wymienić świece i kable ,oraz rozrząd i płyny eksploatacyjne.A tak pozatym?? Niewiem może tobie chodzi o coś takiego jak smarowanie maglowniczek??

Stary ,jak jesteś zainteresowany ,to mogę Ci pare stron zeskanować z instrukcji obsługi ,tam pisze ,ze np. olej sprawdza się co 1000km i takie tam rzeczy,.
Pozatym kompletny rozrząd co 100tyś.km ,
olej co 10tyś.km ,
świece ty masz inne i wymienia się co chyba 100tyś.km.
Płyn chłodniczy co max 6 lat ,ale to tkaie rzeczy o których każdy wie i dotyczą wszystkich starszych aut

Jak ktoś ma takie zestawienie co kiedy trzeba wymienić ,to niech tu napisze ,też jestem zainteresowany ,np. co 10tyś sprawdzić skok pedału sprzęgła....

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-12-20 14:56:46 ]

Cytat:
2005-12-20 14:51:39, faworyt pisze:
No ja zawsze myślałem ,ze jak miałem fiata ,to trzeba było się trzymać harmonogramu ,ale teraz??No widomo ,czasem trza wymienić świece i kable ,oraz rozrząd i płyny eksploatacyjne.A tak pozatym?? Niewiem może tobie chodzi o coś takiego jak smarowanie maglowniczek?? Stary ,jak jesteś zainteresowany ,to mogę Ci pare stron zeskanować z instrukcji obsługi ,tam pisze ,ze np. olej sprawdza się co 1000km i takie tam rzeczy,. Pozatym kompletny rozrząd co 100tyś.km , olej co 10tyś.km , świece ty masz inne i wymienia się co chyba 100tyś.km. Płyn chłodniczy co max 6 lat ,ale to tkaie rzeczy o których każdy wie i dotyczą wszystkich starszych aut Jak ktoś ma takie zestawienie co kiedy trzeba wymienić ,to niech tu napisze ,też jestem zainteresowany ,np. co 10tyś sprawdzić skok pedału sprzęgła.... [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-12-20 14:56:46 ]

hej, kurde mam ksiazke serwisowa i instrukcje obslugi - samochod z PL salonu, ale nie ma tam nic na ten temat...