Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty | 2012-04-07 13:21:06 Działałem i wyszło kiedy wchodzi w wysokie obroty od 1500 do 3 bo dalej nie idzie nawet gniotąc pedał że zmiejsza się Ciśnienie w kolektorze dolotowym rożnica 6 kPa od wolnych orotów ciśnienie na listwie zwiększa się i zmniejsza proporcjonalnie do obrotów( pompe tak wogóle i wtryski sprawdzane były na maszynie wcześniej przed odpaleniem ) czyli katalizator wychodzi tylko pytanie czy go przepali czy nie ??
[ wiadomość edytowana przez: avensis22d4d dnia 2012-04-07 13:35:20 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-04-07 20:29:08
To jakie masz w koncu to cisnienie w kolektorze ssacym gdy np na listwie jest 100Mpa i jakie sa obroty ? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
profil-usunięty | 2012-04-08 00:06:52 Przepustnica 99% , Prędkość 85 km/h ,Common rail 105 mPa ,MAP 86 kPa ,MAF 25,62 gm/s, obroty 2660rpm wyrzucam na luz czyli wolne obroty MAP wzrasta do 94kPa
[ wiadomość edytowana przez: avensis22d4d dnia 2012-04-08 00:17:23 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-04-08 13:11:51
A nie masz czasem zatkanego intercoolera . Z odmy kopci? Jak przegazujesz na postoju to pomacaj weze przed i za intercoolerem czy za intercoolerem sie nie zasysa waz do srodka. a jakie masz luzy na wirniku turbiny? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
profil-usunięty | 2012-04-08 16:40:02 Właśnie jak ci napisałem dane to dało mi domyślenia i patrzyłem za itercoolerem jak dodam gazu to silnik ciągnie powietrze a turbina nie pompuje i czarny dym leci z rury falują obroty to skłania mnie do zajrzenia do tego wirnika z odmy nie kopci |
profil-usunięty | 2012-05-07 16:35:12 Wychodzi na krzywy wałek turbo bo po rozebraniu obudowy od cześci pompującej kreci się lużno a jak załorze to wcale niechce się kręcić czy jest komplet naprawczy gdzieś turbina firmy garret ?? wirniki obydwa całe |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-05-08 00:43:18
Nie sadze zeby wirnik sie skrzywil , jak juz to zwichrowalo obudowe na skutek przegrzania, i tu albo wydech zapchany albo brak olejenia lub brak plaszcza wodnego. co do turbiny do 1.4 to sa tanie uzywki z gwarancja rozruchowa wiec niema sensu czegokolwiek szewcowac. Wazne natomiast jest ustalenie przyczyny awarii... ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
profil-usunięty | 2012-05-29 18:27:59 serwis radom brak boryga w silniku i deptanie = brak rozumu heh
|