Kilka modeli elips 6x9 który będzie najlepiej grał..?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Hmm w moje ręce trafiło radio SONY CDX-S2220...

Chcialbym założyć do niego głośniki eliptyczne 6x9"

Cena jaką mogę za nie zapłacić to ok.200pln

Na Allegro znalazlem kilka modeli które mnie zainteresowaly:

- MAGNAT BULL POWER 6930;
- JBL CS 396 E;
- SONY XS-F693N;
- Mac Audio MX 69.3;

Bardzo proszę znawców tematu o pomoc w wyborze! Które z tych "jajek" będzie najprzyjemniej grało z tym właśnie radiem? Ewentualnie jakiś inny model w cenie ok 200 złotych...

Pozdrawiam!

słyszałem jak grają jbl i kumpel ma jakies elipsy sony tylko pewnie jakis wyzszy model bo zaplacił za nie ponad 300zł ani jedne ani drugie nie grają tak jak moje pioneerki tsa 6910. tego modelu juz nie produkuja ale na allegro jest tsa 6911 ma takie same parametry o ile pamietam 25-30000 hz no i 93 db wiem ze to są tylko napisy ale....... to jest pioneer

słyszałem jak grają jbl i kumpel ma jakies elipsy sony tylko pewnie jakis wyzszy model bo zaplacił za nie ponad 300zł ani jedne ani drugie nie grają tak jak moje pioneerki tsa 6910. tego modelu juz nie produkuja ale na allegro jest tsa 6911 ma takie same parametry o ile pamietam 25-30000 hz no i 93 db wiem ze to są tylko napisy ale....... to jest pioneer

Hmm...PIONEER TSA-6911 no bardzo ciekawa alternatywa dla tamtych "eliptyków", wiem że głośnik ma ładnie grać a nie ładnie wyglądać ale jeśli te pioneerki brzmią tak dobrze jak wyglądają to zaczynam się poważnie zastanawiać nad ich zakupem..!
PZDR!

Pioneer to pioneer Mam elipsy tej firmy 6911 i grają super>

Odradzam elipsy Sony i Magnata. Słyszałem je na radyjku jvc kdg-201 (które co prawda nie jest jakimś wysmienitym modelem) ale te < grały na nim conajmniej słabo. Dla porównania taki Axton grał juz całkiem przyzwoicie. Tego JBL i Pioneera niesłyszałem.
pozdr

Cytat:
2005-11-24 13:45:48, VCQ pisze:
Witam! Hmm w moje ręce trafiło radio SONY CDX-S2220... Chcialbym założyć do niego głośniki eliptyczne 6x9" Cena jaką mogę za nie zapłacić to ok.200pln

A jakieś głośniki już masz? Jak tak to jakie?
I pytanie- skąd pomysł głosników na tył?
Wiem że może pytania wydają sie być dziwne ale takie nie są

Cytat:
I pytanie- skąd pomysł głosników na tył?

planuje popsuc scene dzwiekowa albo chodzi mu o db, a tymi elpisami duzow wiecej db w samochodzie ni zrobi...

Cytat:
2005-12-08 15:38:16, grzesiek006 pisze:
planuje popsuc scene dzwiekowa

najwyraźniej... ŚMIERĆ DŹWIĘKU

Cytat:
2005-12-08 15:38:16, grzesiek006 pisze:
albo chodzi mu o db, a tymi elpisami duzow wiecej db w samochodzie ni zrobi...

no te db to sie z takich manewrów nie pojawią

A poważnie to dalej czekam na odzew samego interesanta, może coś się więcej dowiemy.

Hehe nie planuje popsuć sobie sceny dżwiekowej bo takiej nie mam mam za to w seryjnych miejscach na głosniki jakies dwa 10 centymetrowe malutkie głosniczki dorzucone na sztuke do radia żeby wiedziec ze gra wogóle a głośniki "jajka" wstawić w półkę jest prościej/taniej hehe niż kombinować z drzwiami wygłuszac je kroić tapicerkę głośniki dobrze zamontować hmm troche pracy i kasy trzeba w to włożyć ale słyszalem że się opłaca potem wstawic coś do bagażnika moze kiedyś tak zrobie ale teraz chce tylko wstawić elipsy na tylna pułkę i chce zeby jak najprzyjemniej grały pod to zabawkowe sony decybele wcale nie graja tu pierwszoplanowej roli eee sie rozpisalem pzdr dla was wszystkich!

jak chcesz zzeby jak najprzyjemniej gralo to zrezygnuj z glosnikow w polce bo to cholernie psuje scene i w ogole to do bani pomysl, dajesz dobry przod i jazzzdaa

Taką postawą obywatelu tworzysz w swym aucie pomieszczenie egzekucyjne dla dźwięku

Pozdrawiam wszystkich audio killaZZZ! you`ve got NO MERCY! YEAH!

No i stało się nie posłuchalem rad i kupiłem sobie głośniki 6x9 Blaupunkt GTx 693...którę chcę wstawić w tylną półkę Renault Clio. Tylko że nie za bardzo mam pojęcie jak takie głośniki montuje sie w tylna półke żeby uzyskac jak najlepsze brzmienie?? Czy mam po prostu wyciąć w niej eliptyczne otwory wywiercić dziury na wkrety i wstawić tam głośniki??
Nie znam sie na tym zupełnie więc bardzo proszę o jakakolwiek poradę w tym temacie!

A odpowie mi ktoś może, czy warto zmienić głośniczki jakie mam z tyłu JBL GTO 926i na "JBL tsa 6911" jakaś alternatywa? w tej chwili te pierwsze grają wraz z przednimi JBL GTO 6526e na wzmacniaczu JBL CS 50.4 i niechciałbym zmieniać ani przednich ani wzmacniacza.Radyjko to PIONEER DEH-P3600mp.
A może widzicie jakieś inne rozwiązanko?
Nadmienię że w moim peugociku 406 sedan mam wygłuszone drzwi przednie i półkę tylną 2 warstwami maty bitumicznej
poradzcie coś bo już mi ten sprzęt niewystarcza
A i nie ma mowy o żadnej tubie ani skrzynce, muszę miec wolny bagarznik
Pozdrawiam

Może ktoś mi odpowie na poprzednie pytania??

Aniu adpisywałaś doradzałaś na ten temat doradz tez mi

Pozdrawiam

Jak ktoś tu zagląda to prosze odpowiedzcie mi na moje poprzednie pytania

Witam

Na warunkach jakie postawiłeś rozwiązanie jest tylko jedno, bo:
*po pierwsze nie chcesz nic dokładać
*po drugie nie chcesz niczego zmieniać poza głośnikami tylnymi, a to daje minimum opcji
To co bym polecała to zafundować sobie na prawdę mocne, dynamiczne i nie do podrobienia systemy na przód Micro Precision 16,5 - epicentrum profesjonalnego dźwięku I love it!
Dać sobie spokój z kombinowaniem i wymianami tylnich głośników

U Mnie pod Soniakiem Mac Audio graja naprawde dobrze

anka skakanka anka skakanka ... jakby to nagłosnienie było takie złe to w najlepszych limuzynach typu BMW PEUGEOT itd nie montowanoby elips na tyle to tyle co mam do napisania bo anka mnie zaraz i tak zje