Rozrząd, glowica a moze walek? pomocy prosze.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupilem e36 316 91r jakies dwa tygodnie temu i odrazu wymienilem pasek rozrzadu razem z napinaczem i dwiema rolkami (zaraz po wymienie auto zaczelo tak dziwnie wyc) i po przejechaniu 300km pasek sie zerwal przy predkosci 15-20kmh i bardzo niskich obrotach. Okazalo sie ze rozrzad zatrzymal sie w tym miejscu w ktorym powinien i chyba przez zerwanie paska nic sie nie stalo ale tego nie jestem pewien na 100%. zalozylem dzisiaj stary pasek i chcialem odpalic ale od razu pekl. kupilem nowy pasek i zalozylem nie przekrecalem stacyjki tylko krecilem kluczem i cos jakby piszczy w zaworach. i nie wiem co teraz zrobic.

ps.
wszystko robil oczywiscie moj mechanik a nie ja.

co to znaczy ze sie rorzad zatrzymal w miejscu w ktorym powinien??
u mnie sie zatrzymal na zaworach )))

jaka masz pewnosc ze tlok nie udezyl w zawor i nie skrzywil go lub ich ??

nie sprawdzisz tego nie zdejumjac glowicy niestety(

jak chcesz to ryzykuj i skladaj od nowa tylko rozrzad ale mnie by to nie dawalo spokoju.
w ogole to bym sobie zdjal pokrywe zaworowa i poogladal czy wszystko ok
jak cos podejrzanego a skoro cos ci nie daje spokoju to"glowka do gory"
skorto mechanik robil, ty zaplaciles to niech teraz mysli czy dobrze wszystko zrobil skoro "sie popsulo" a wiem ze te rorzady lubia strzelac chociazby z tego powodu ze za mocno przykrecil srube z napinacza i zerwal w glowicy gwint i sie popuscil( u mnie tak bylo)

wspolczuje....

sprawdz czy gwint ze sruby napinacza jest ok

daj znac jak to sie dalej potoczylo

wczoraj zalozylem nowy pasek i auto pali od kopa, tylko co jakis czas slychac takie dziwne kwiczenie i to chyba spod oslony zaworow. auto juz zabralem i zawioze do kogos kto specjalizuje sie w bmw. a ty wiesz co moze byc?

to dziwne kwiczenie to byl chyba pasek od alternatora