Reflektoryi i kierunkowskazy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
oryginały czy zamienniki?
lepiej uzywany oryginal czy nowy zamiennik?

jak zamiennik to jakich firm?
Czy sa jakies rozne typy / rodzaje?
Czy kierunki to tylko pomaranczowe/biale czy czyms sie jeszcze roznia?

Czy zamiennik nowy rozni sie bardzo od oryginalu?

Podróbki: ATREB, DEPO
różnią się jakością wykonania. Kierunki białe są na pomarańczowe żarówki lub na białe (wtedy jest bańka pomarańcz w środku). Jak to zwykle bywa cena=jakość. Zamienniki często są gorzej spasowane, szybciej blakną. Orginały są już lekko wysłużone. Z orginałów polecam: Hella, Bosch Ja bym pakował zamienniki.

ja mam zalozone DEPO tylko musialem cale lampke maznac silikonem bezbarwnym bo troszke sie woda dostawala a tam poza tym smigam juz 1.5 roku i sie dobrze sprawuja

Depo są do dupy!!! Załozyłem tylko szkło tego gównianego producenta i lapma jest ładna, przeżroczysta, tyko nie ma żadnego struminia świtła, tylko biała plama. Druga lampę mam oryginał i mam porównanie: siedmioletni oryginał świeci lepiej niż nowe Depo.
Jak się przyjżałęm dokładnie jakości wykonania, to już wiem, dlaczego są tak tanie...
Kupuj używkę.

ja mam u siebie prawa lampe oryginalna, a lewą nieoryginalną... i z tej lewej jakis dziwny strumien swiatla leci po skosie tak w prawo troche do gory kierynki mam tez nieoryginaly i ich wykonanie i spasowanie pozostawia troche do zyczenia...

Kupowałem parę razy Depo i Arteb. Porażka. Ewentualnie kierunki czy pozycje można kupić, ale na dobrą jakość bym nie liczył.
Reflektory osobiście kupuję używane oryginały. Potem czyszczenie, uszczelnianie i są jak nowe

Valeo ... są ok. Cena 100PLN za sztukę. Kierunki mam oryginalne, więc nie wypowiadam się.

reflekotry to tylko oryginalne używki
kierunki możesz spokojnie kupować nowe podróbki

A jeszcze taka mała kwestia
Oryginalny fordowski reflektor jest produkowany przez jaka firmę ?