Łożyska w skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanie ile ich jest w skrzyni i jak sie do nich dobrać do łożysk.
Bo znalazłem dlaczego mi hałasuje na 1 i 2 bigu i jak hamuje skrzynią ponoć to łożyska padają

Bo mam zamiar sam to zrobić

Dokladnie nie powiem Ci, ile ich jest, ale zastanow sie, czy warto. Ja pamietam, ze jak sie dowiadywalem o cene lozyska na walek glowny, to kosztowalo ok. 100zl. Nie mowie juz o tym, ze troche roboty jest z rozebrraniem i pozniej zlozeniem skrzyni...

Ale i tak jutro wjeżdzam do garażu i wyjmuje skrzynie zobacze trzeba próbować
w olsztynie za skrzynie krzyczą 500 a za tyle to wymienie łożyska może z jeden synchronizator i bende wiedział co w niej siedzi
A tak kupe uzywke za 500 i padną mi łożyska za 3 miechy to taż musze brać pod uwage
Wienc rozbieram skrzynie

zdaje mi się że po dwa na wałku głównym i zdawczym i dwa podporowe na półosiach /po jednym na każdej/ - razem 6

ale ktoś zwas robił skrzynie samemu ,a moze w warsztacie ile kasy daliscie

mam ten sam dylemat ale jeżdzę już rok i mam w nosie, niech się dzieje co chce

Ja Własnie wyjołem skrzynie i nic strasznego i zaczołem rozbierać ją ale musze poczekać do jutra bo niemam ściągacz musze jutro kupić. wiem co i jak z samochodem i co w skrzynie.
chciałem kupić uzywke na szrocie ale jak ma mi pochodzić 2 michy to dziekuje.
Łożyska są po 50 wymienie 2 łożyska to stówa a chce fordem pojeżdzić troch dłużej

Jutro c.d.n. rano ide do sklepu po ściągacz i do garażu dalej rozbierać skrzynie

wkurzyłem sie bo kupłem ściągacz i pekł co za szmelc teraz robiął.
nie zdjołem tej zebatki i nie moge przez to rozebrać skrzyni

zebatka

Ta po lewej

Jezeli ktoś to robił to robiliscie to na zimno czy na ciepło

dobry sciagacz to podstawa i zawsze zdejmowac na zimno ewentualnie przy montazu mozna delikatnie podgrzac kolo 5 biegu
ta fotka to twoja bo widze nie niezly szlam w skrzyni jest

Nie te fotke znalazłem w archiwum, dobra jutro ide po lepszy sciogacz i