Raport Dekra 2004 - Omega

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Raport

Grupa wiekowa:
6 do 7 lat ... 76 / 103

Cytat:
2006-01-09 16:55:43, Prowo pisze:
...Zresztą, auta też są testowane, a ludziska kupuja nawet te gorsze, np. z pozycji 7x na liście niezawodności ...

No dokoladnie.

A8 jest na 42. Prawie dwa razy dalej....

Prowo, i faktycznie dwa razy mniej problemow masz teraz ?

Cytat:
2006-01-13 13:29:29, Vino pisze:
...Prowo, i faktycznie dwa razy mniej problemow masz teraz ?

To zaliczyłbym w kategorię prawd wirtualnych.
Może ew. 1,54 x...

Cytat:
Może ew. 1,54 x...

Hehe.
Ale tak powaznie, to nie jest dwa razy mniej usterek ?

jakis czas temu przegladałem raporty Dektry i ADAC i powiem wam że były znaczne róznice między oceną tego samego modelu przez te dwa rzezszenia. Napewno jest to jakiś wskaźnik awaryjności, ale nie mozna brac tych danych "do serca"

Biorac pod uwage ilosc usterek i wizyt w warsztacie oraz czestosc wystepowania, mysle ze "serce" mowi prawde....

ja sobie tak mysle, ze potencjalny wlasciciel omegi (mowa o 1-szych wlascicielach) jest mniej zasobny (w niemczech) od potencjalnego wlasciciela np podobnej klasy (wielkosc/wyposazenie/stopien "komplikacji" samochodu) mercedesa, bmw, audi, volvo itp. I nieczesto pozwala sobie na hobbistyczna wycieczke do ASO zwienczana stwierdzeniem "sprawdzcie wszystko bez wzgledu na koszty bo cos tam popiskuje a wiadomo w mercedesie nic nie moze popiskiwac". Nie ma sie co dziwic, ze na przegladzie takie auto przewaznie spisuje sie koncertowo (bo inaczej byc nie moze). A ta biedna omega kupiona z potrzeby posiadania taniego duzego auta z natury rzeczy nie ma tak komfortowego zycia i jej wlasciciel ma czesciej w dupie lekkie niedomaganie zawieszenia czy np korozje tlumika.

IMO biorac pod uwage takie roznice w "jakosci" eksploatacji i rzeczywista roznice i ilosci wykrytych usterek mysle sobie ze jest bardzo dobrze.

Wezcie jeszcze pod uwage te subtelna roznice w wyposazeniu. Wiekszosc omeg wyjezdzalo z salonu z bardzo wysokim standardem wyposazenia (w przeciwienstwie do mercedesow np) a wiadomo ze wtedy jest wiecej dupereli ktore moga sie popsuc

a doszukal sie ktos moze starszych raportow?
chodzi mi o to, jak wypadla kiedys 7-letnia oma A w porownaniu do 7-letniej omy BEEE...