Przepalona zarowka kierunkowskaza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Ostatnio przepalila mi sie zarówka kierunkowskaza w liczniku! Trudno ja wymienic? Trzeba licznik wycziagnac? Dzieki! Pzdr.

NO nie jest to aż tak strasznie skomplikowane musisz odkrecić 2 śrubki na torksa które znajdują sie przed zegarami na gódze i tylko te 2 potem wyciągnąć licznik delikatnie podwarzając za mocowanie górne (to od którego odkręcisz śrubki) torksy sie świetnie do tego nadaja wsuwasz go i wyciągasz Kabelki z licznika sa wystarczająco długie żeby go wysunąć do samej kierownicy jeśli to Ci nie wystarczy to musisz odpiąć przewody (3 kostki) sa zabezpieczone mocowaniem przed samoczynnym wypięciem (cięzko Ci bedzie jeśli tego jeszcze nigdy nie robiłeś (ale jak jeden złamiesz to z reszta sobie poradzisz ) I wtedy można wysunąć licznik
WAŻNE nie przekręcaj kluczyka kiedy przewody od zegarów są odpiete odpięcie zegarów komputer zasygnalizuje Ci gągiem ostrzegawczym Stracisz przebieg dzienny

Ok Thanks

Cytat:
2006-02-02 11:21:39, Gregi83 pisze:
WAŻNE nie przekręcaj kluczyka kiedy przewody od zegarów są odpiete odpięcie zegarów komputer zasygnalizuje Ci gągiem ostrzegawczym Stracisz przebieg dzienny

i zapali sie kontrolka airbagu ja go masz...