Potencjimetr do zegarów - jaki???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Zabrałem się w końcu za zegary. Doszedłem do wniosku że trzeba zmienić tarcze na nowe. Przy okazji pomyślałem sobie że wrto też dopracować podświelenie. Wiem że napewno ktoś już zakładał potencjometr do regulacji natężenia światła. Doradzcie mi mi od jakiego auta będzie najlepiej pasował i gdzie umieściliście go w swoim essim.
Dzięki i narka.

Cytat:
2005-09-17 16:09:52, norx pisze:
Witam!!! Zabrałem się w końcu za zegary. Doszedłem do wniosku że trzeba zmienić tarcze na nowe. Przy okazji pomyślałem sobie że wrto też dopracować podświelenie. Wiem że napewno ktoś już zakładał potencjometr do regulacji natężenia światła. Doradzcie mi mi od jakiego auta będzie najlepiej pasował i gdzie umieściliście go w swoim essim. Dzięki i narka.

Myślę że najtaniej i najprościej kupić gotowy potencjometr z poloneza.Powinien kosztować niewiele a sądzę że będzie bezproblemowy w montażu.

zależy jeszcze chyba czy masz diody czy żarówy. no i ile. Ja np. mam 8 diodek i do regulacji wsadziłem potencjomert od starego ruskiego radia 1 kom. przydał by isę ciutkę większy bo troche za mało ściemnia...

Cytat:
2005-09-17 19:58:33, MasterCheat pisze:
zależy jeszcze chyba czy masz diody czy żarówy. no i ile. Ja np. mam 8 diodek i do regulacji wsadziłem potencjomert od starego ruskiego radia 1 kom. przydał by isę ciutkę większy bo troche za mało ściemnia...

Mam też 8 diód.

Odświeżam!!!

Macie moze jeszcze jakieś propozycje odnośnie tego potencjometru?????????

[ wiadomość edytowana przez: norx dnia 2006-01-30 19:38:27 ]

isc do elektronika i kupowac na farta powiedzmy 600k, 900k i próbować koszty minimalne

Potencjometry wystepuja tylko w wartosciach z szeregu:

1 2,2 3,3 4,7 6,8

Zagraniczne sa zaokraglone do 1, 2, 5,