Ile kosztuje półka??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Zastanawiam się nad zamontowaniem z tyłu głośników i nie wiem czy opłaca mi się robić półke np. z MDF-u lub płyty wiórowej a następnie obijac materiałem. Czy może robić dziury w półce a w razie czego kupić nową. Stąd moje pytanie ile może kosztować półka tylkna do MKV??? Może orientujecie sie jaki jest koszt zroienia samemu półki pod głośniki??

Półki

niektóre nawet powycinane

Chyba nie oplaca sie robic,ale zalezy jakie glosniki chcesz wsadzic,bo po wycieciu otworow moze sie wiotka zrobic. A ze sklejki bedzie sztywniejsza.

Nie chciałem niszczyć orginalnej półki z obawy, że ewentualny następny właściciel może mieć hopla na punkcie estetyki i zrobiłem takie coś:

[img=http://img229.imageshack.us/img229/3861/p10100106op.th.jpg]

Pólkę wykonałem z MDFu. Jest póki co obita jakimś "misiem szorstkowłosym" docelowo ma być wykładzina obiciowa. Gdybyś był zainteresowany zrobieniem takiej półki chętnie podzielę się uwagami bo gdybym robił drugi raz zrobiłbym to nieco inaczej.

Ja wykonałem cos takiego
Wiekszosc osób skrytykowało to wykonanie

Zajefajnie!!! A co z lusterkiem wstecznym???

Cytat:
2006-01-30 17:39:49, R_O_Y pisze:
Zajefajnie!!! A co z lusterkiem wstecznym???

lusterko wsteczne patrze w nie jak chce zobaczyc jak membrany sie ruszaja w głosnikach

A jak sobie radzisz z potencjalnymi złodziejami? To rozwiązanie za bardzo, moim zdaniem, rzuca się w oczy. Ja miałem już "klientów" na moją półke. A co stróże prawa na to? Nie czepiają się?

Cytat:
2006-01-30 17:56:22, R_O_Y pisze:
A jak sobie radzisz z potencjalnymi złodziejami? To rozwiązanie za bardzo, moim zdaniem, rzuca się w oczy. Ja miałem już "klientów" na moją półke. A co stróże prawa na to? Nie czepiają się?

Mam ciemne szyby i nic nie widac

a stróże prawa nigdy nie czepiali sie półki bo z tego co wiem to tylnia szyba moze byc zasłonieta

Saper_XR3i Ty to wogóle fajną masz brykę. Taką mroczną i bez klamek... Do mnie dzwonił X-Zibit że chce mi odpicować brykę, a ja się zastanawiam. No nie wiem, nie wiem. Co radzisz?

Cytat:
a stróże prawa nigdy nie czepiali sie półki bo z tego co wiem to tylnia szyba moze byc zasłonieta

jezeli masz oby 2 boczne lusterka to tylnie boczne szyby jak i tylna mozesz sobie nawet blacha zaslonic

Cytat:
2006-01-30 17:27:55, Saper_XR3i pisze:
Ja wykonałem cos takiego Wiekszosc osób skrytykowało to wykonanie

Maluch?

moim zdaniem warto zrobic taka półke ja robiłem kumplowi do golfa III i wyszło bardzo fajnie

Pierwszą półke robiłem też do Golfa ale II, na głośnikach Tonsila (jeszcze wtedy inne nie były tak dostępne). Centralnie na środku 30cm BASS, no i tradycyjnie po bokach NISKOŚREDNIE i WYSOIE. Grało super. Golf poszedł pod młotek i z tego co niedawno słyszałem gra do dzisiaj.

Cytat:
2006-01-30 16:59:39, R_O_Y pisze:
Nie chciałem niszczyć orginalnej półki z obawy, że ewentualny następny właściciel może mieć hopla na punkcie estetyki i zrobiłem takie coś: [img=http://img229.imageshack.us/img229/3861/p10100106op.th.jpg] Pólkę wykonałem z MDFu. Jest póki co obita jakimś "misiem szorstkowłosym" docelowo ma być wykładzina obiciowa. Gdybyś był zainteresowany zrobieniem takiej półki chętnie podzielę się uwagami bo gdybym robił drugi raz zrobiłbym to nieco inaczej.

Tam z tyłu w tych fotelikach jeżdżą dzieci?? Jak się z mini komunikujesz po rodzinnej przejażdżce?