Czy ktoś z was już to stosował???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://www.auto-repair.pl/content/view/86/140/ ciekawi mnie opinia użytkownika a nie producenta?

Tu masz całą debatę na temat auto-repair i innych ceramizerów. Ja polecam, warto.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=18362

Bagor używasz tego.
A wie ktoś co to jest ceramizacja.

Trochę poczytałem i.............................
Fantastyczna metoda można by stosować w różnych dziedzinach, tania i rewelacjna metoda. Ile to na świecie przekładni. A producenci stosują jakies drogie metody: odpowiedni skład stali, badania laboratoryjne, drogie technologie obróbki termicznej elementów, precyzyjne wykonanie. A tu taki tani preparacik wlewasz do oleju i już to wszystko niepotrzebne(stara wypracowana hucząca od luzów(wykonana i nienajlepszych materiałów)skrzynia czy silnik zaczyna pracować jak nowa a właściwie to jeszcze lepiej i w zasadzie nawet olej okazuje się niepotrzebny.
Przekładnia z bylejakiej stali wykonana nieprecyzyjnie pokrywa sie w magiczny sposób superwarstwą i już jest niezniszczalna, własciwie to nawet może pracować bez oleju.
To przecież technologiczna rewolucja na miarę światową.

Otwiera sie nowa epoka, niezniszczalnych przekładni. Nawet wypracowane huczące łożyska potrafi zregenerować. Jadynie przerdzewiałe obudowy trzeba będzie wymieniać.

Użyłem wyszukiwarki i okazuje sie, że wynalazek jest mało znany bo tylko w motoryzacji jest stosowany(jak się inni zorietują to dopiero będzie bum). Nawet naukowcy się nie zorientowali. Zadne poważne laboratorium ani politechnika sie chyba jeszcze nie zorientowała- Tak mówi GOOGLE a ona dużo wie.
Ale wiem dlaczego, przecież to klęska dla takich potentatów jak Castrol, Mobil ........................ wystarczy byle jaki olej i kilka kropli preparatu tak samo z producentami przekładni i silników przecież one będą prawie niezniszczalne to kto bedzie nowe kupował, może nawet upaść część przemysłu stalowego.
Oni nie dopuszczą do rozpowszechnienia tej tajemnicy.

Kto wie cos bliżej na temat tej nowoczesnej technologii zwanej ceramizacją.

Polecam podanego linka, bo podane tam informacje wcale nie są przesadzone. Najbardziej podoba mi się motyw:
Swiadkami prowadzonych badań było wielu strażaków.

Skomentuję to w jedyny możliwysposób

nie chciało mi się nawet czytać tych bzdur na stronie, nawet linka nie wkleiłem, ale skusiłem sie i jedyny możliwy komentarz do tego to taki jaki wpisał "VICIA" lub "Milas". Naiwność ludzka nie zna granic...

a ja z ciekawosc zadzwonilem do tej firmy, bardzo mnie interesowalo kto to produkuje i czy to jakas duza znana firma. dowiedzialem sie ze "oni" sa producentem i jest to produkt polski. ja tez jestem zdecydowanie na NIE temu wynalazkowi zwlaszcza dlatego ze to jakis polski prywaciarski "wyrób"

Zastosowałem ten preparat w desperacji po przegrzaniu samochodu gdy zaczoł brać duże ilości oleju. Po zachowaniu zaleceń producenta i odpowiednim dotarciu silnika przejechałem na tą chwile 20 tysięcy kilometrów z dwoma dolewkami oleju. Jestem zdecydowanie zadowolony. Pzdr

"przedstawiciel" się odezwał : "...z początku byłem nieprzekonany kolejny środek po którym wanna nie będzie lśnić jak marzenie, zastosowałem i teraz będzie zawsze moja..."

Cytat:
2006-02-02 19:48:23, jeronimo pisze:
Zastosowałem ten preparat w desperacji po przegrzaniu samochodu gdy zaczoł brać duże ilości oleju. Po zachowaniu zaleceń producenta i odpowiednim dotarciu silnika przejechałem na tą chwile 20 tysięcy kilometrów z dwoma dolewkami oleju. Jestem zdecydowanie zadowolony. Pzdr