Przepływka w bmw e32

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie. walnęła mi przepływka w e 32 (LPG) na razie nie moge znaleźć w rozsądnej cenie innej. wiem że moge jeździć bez niej i autko będzie wchodzić na obroty, ale czy jest to bezpieczne dla komputera itd. Może glupie pytania zadaje ale może was zdziwie ale pisze i prosi was o pomoc kobitka

raczej nic się nie stanie.nie warto wymieniać bo sądząc po treści postu auto jeździ na gazie no i pewnie strzeliło a jak strzeliło raz to strzeli i drugi raz i wymieniony przepływomierz będzie taki sam jak ten pierwszyczyli uszkodzony.jeden mocniejszy wystrzał i po nim.

dziekuje za odpowiedz.juz jakis tydzien jezdze z taka przeplywka, jazda nie jest fajna no i spalanie wzroslo. wymienie przeplywke, bo juz jedzie do mnie za darmo. mechanik powiedzial ze w zime musze jezdzic dluugo na benzynce zanim przezuce na gaz, a swoja droga musze jechac do gazownika niech wyreguluje. wczesniej nie strzelalo wogole. mam pecha bo jestem w polsce i tutaj place za czesci, a normalnie pracuje we francji i tam czesci mam za darmo, wiec wsadze do bagaznika ze 2 i beda na zas
pozdrawiam

Witam! Miałem w swojej 530 to samo! Kupiłem już z gazem, półtora roku jeździłem na gazie i nic się nie działo! Ale kiedyś zaczął strzelać, kilka razy składałem dolot i było ok. Ale razu pewnego delikatnie strzelił i przepływomierz poszedł na złom. Pojechałem do gazownika, ten jak zobaczył instalację to się za głowę złapał. Tak była beznadziejna. Wymienił kilka rzeczy, zamontował tak jak ma być i kłopoty z gazem się skończyły! Jeśli Ci strzela na gazie to jedź do dobrego gazownika i niech sprawdzi i poprawi! W innym wypadku prędzej czy później będziesz zmuszona kupić następny przepływomierz! Bezpiecznej i bezawaryjnej jazdy życzę!!!