Termostat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pytanko odnośnie wymiany termostatu w bmw e30 z silnikiem m10.
Termostat znajduje sie w połowie węża do chłodnicy. umieszczony jest w aluminiowej "tuleji".Chcem go wymienić lecz niewiem czy ta tuleja sie rozbiera czy ona jest nierozbieralna i wymiana termostatu polega na wymianie całej tej tuleji
Prosze o pomoc

Cytat:
Witam. Mam pytanko odnośnie wymiany termostatu w bmw e30 z silnikiem m10. Termostat znajduje sie w połowie węża do chłodnicy. umieszczony jest w aluminiowej "tuleji".Chcem go wymienić lecz niewiem czy ta tuleja sie rozbiera czy ona jest nierozbieralna i wymiana termostatu polega na wymianie całej tej tuleji Prosze o pomoc

W/g mnie termostat jest w trójniku. Wymienia się cały (około 70 zeta za to kiedyś dawałem, zresztą leży u mnie gdzieś w garażu do dziś).
pozdr
Mariusz
e34 520 24v

ten trojnik jest nierozbieralny trzeba zmienic caly - sam mam termostat do wymiany...
przy silnikach m40 mozna wymienic sam termostat i kosztuje jakies 30zl wiem bo kolega niedawno zmienial a w m10 jak juz napisalem trzeba caly trojnik...

Cytat:
2006-02-07 14:05:56, JanekE30 pisze:
przy silnikach m40 mozna wymienic sam termostat i kosztuje jakies 30zl wiem bo kolega niedawno zmienial

Wahler a taki polecam jzu pod 60zł do M40...

Dzieki za info
pozdro.

na tej aukcji mozesz sie przyjzec ze jest nierozbieralny
AUKCJA