Podświetlanie komputera pokładowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mam Bmw e34 i dzisiaj sobie założyłem największy boarcomputer, i mam taki pytaniem, czy po wyjęci kluczyka ze stacyjki komputer ma swiecic?? bo u mnie tak sie dzieje, swieci sie caly czas( mowa tylko o wyswietlacz) dodam ze w moim starym komputerze tym podstawowoym z godzina data i temp. po wyłączeniu stacyjki wszystko gaslo czy w tym tak ma byc czy cos jest nie tak??

Cytat:
2006-02-07 18:42:21, tom_zaz4867 pisze:
Witam Mam Bmw e34 i dzisiaj sobie założyłem największy boarcomputer, i mam taki pytaniem, czy po wyjęci kluczyka ze stacyjki komputer ma swiecic?? bo u mnie tak sie dzieje, swieci sie caly czas( mowa tylko o wyswietlacz) dodam ze w moim starym komputerze tym podstawowoym z godzina data i temp. po wyłączeniu stacyjki wszystko gaslo czy w tym tak ma byc czy cos jest nie tak??

nie wiem czego to wina ale na 100% tak nie powinno byc ;]

Cytat:
2006-02-07 18:42:21, tom_zaz4867 pisze:

no nie następny ambitny
z zegarka na największy board komputer i czemu nie działa hm co to moze być

[ wiadomość edytowana przez: hz10 dnia 2006-02-07 22:24:27 ]

Cytat:
2006-02-07 22:23:22, hz10 pisze:
no nie następny ambitny z zegarka na największy board komputer i czemu nie działa hm co to moze być [ wiadomość edytowana przez: hz10 dnia 2006-02-07 22:24:27 ]

przeciez gosc wyraznie pisal ze mu dziala, nie?? Nie wiem czy masz w ogole beemke skoro nie wiesz ze to madre auto....

Cytat:
2006-02-07 23:02:37, tom_pec pisze:
przeciez gosc wyraznie pisal ze mu dziala, nie?? Nie wiem czy masz w ogole beemke skoro nie wiesz ze to madre auto....

nic nie pisal ze mu dziala, nie wiadomo czy mu wyswietla zuzycie paliwa, czy go poinformuje o przepalonej zarowce albo o konczacym sie plynie do spryskiwaczy. ja w to watpie...

niestety jestescie w bledzie, wszystko mi dziala a takie informacje o przepalonej zarowce czy konczoncym sie plynie do spryskiwacza są wyswietlane na liczniku a nie w komputerze jedyny problem jaki mam to czego mi nie gasnie po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki czy ktos wie??????????????

Cytat:
2006-02-08 01:17:03, tom_zaz4867 pisze:
niestety jestescie w bledzie, wszystko mi dziala

i zuzycie paliwa i te inne pierdoły też

przeciez napisalem ze wszystko działa tylko czego swieci, dowiem sie od kogos o tym, moze to da sie jakos wyłączyć gdzies w opcjach tego komputera????????????????

Cytat:
2006-02-08 12:45:34, tom_zaz4867 pisze:
przeciez napisalem ze wszystko działa tylko czego swieci, dowiem sie od kogos o tym, moze to da sie jakos wyłączyć gdzies w opcjach tego komputera????????????????

Napisz jeśli możesz na czym polegała przeróbka dokładnie czy dokładałeś jakieś kable itd czy było dużo roboty który masz rok auta i z jakim motorem bo też się przymierzałem do dużego kompa, ale zdecydowana większość twierdzo że nie będzie działał...

jedyne co zrobilem to zmienilem ramke bo do tego koputera ramka jest glebsza, wlozylem komputer i podpialem do kostki ktora byla i dziala a rok mojej beemki to 1992 tylko ze jak juz pisze ktorys raz z kolei nie gasnie wyswietlacz po wyciagnieciu kluczyka nieche sie juz powtarzac ktorys raz z kolei ale czy ktos wie czumu tak sie dzieje??????????????????????????????????????????????????????????

Cytat:
nieche sie juz powtarzac ktorys raz z kolei ale czy ktos wie czumu tak sie dzieje??????????????????????????????????????????????????????????

nie musisz sie powtarzac bo jakby ktos wiedzial to by dawno powiedzial...

ciekawe z tym BC!!! napisz jaki masz motor bo to jest wazne, bmw ktore maja 2,5 litra maja instalacje pod wszystko podciagnieta nwet jesli danego urzadzenia nie ma w opcji!!!! Czyli np nie masz elektrycznych szyb ale wiazke itd masz pociagnieta!!!! Napisz co miales zanim wsadziles duzy komputer ??? i ile kabli ma twoja wiazka od tego kompa.... samo moze zaloze.... a co do pokazwyania zuzytych zarowek i brakach plynow i usterkach czujnikow to mowi chceck control w zegarach !!!! a nie komp!!!! a i ile dale za kompa ????

motor mam niestety tylko 1.8 (ale juz niedlugo, planuje zmienic na wiekszy ) a co instalacji to mam do wszystkiego podciagniętą, zanim wsadzilem ten komputer to mialem ten podstawowy z data, godzina i temp. przelozylem wtyczke od tamtego do tego i dziala, nie pamietam ile tych kabli dokladnie bylo tak na oko to jakies 20 a za kompa razem z ramką dalem 60zł, jak zalozysz to daj znac czy Ci sie wylącza wyswietlacz jak wyciagniesz kluczyk?? czy masz to samo co ja, bo komp napewno powinien Ci dzialac

60zł za kompa z ramką z tego co sie dowiadywałem do kompy sa sporo droższe...

Hejka. A nie wiecie jak wyglada sprawa jesli mam E-34 525i 1990r. M-20 i mam zegarek analogowy zamiast BC. chyba nie bardzo bedzie pasował co?? Do tego zegarka coś mało tych kabelków dochodzi chyba ze jest tak jak piszecie ze instalacja jest do wszystkiego? Pozdrawiam.....

Marne szanse ze majac zegarek bedziesz miał wyprowadzenia na OBC nio chyba ze kiedys był a ktos wstwił zegarek ale mało prawdopodobne to raczej

a ile wychodzi Ci kabli od tego zegarka?? poszukam mojej starek wiazki i policze ile bylo kabli przy moim jesli masz mniej to raczej nie bedzie Ci dziala a z tego co slyszalem to E34 mialy instalacje podciagnieta na wszystko dopiero od 1992r.

ja mam 91 rok i mam instalacje np. pod elektryke szyb pociagnieta, a nie mam elektrycznych szyb. mam wersje ze skora i silnik 2,5 litra i z tego co wiem to wlasnie w wyzszych motorach od 2.0 dawali juz ALL. wiec instalacje powinienem miec... zwlaszcza za mam puste pudelko na przekazniki do ktorego idzie wiazka z kablami i gniazda na przekazniki maja styki. Tylko jeszcze nie wyciagalem zegarka i nie wiem jaka mam wiazke ... ty wymieniales wiazke ???? jesli tak opuisz to jakos w miare dokladnie pzdr...

ja mam identyczna sytuacje jak ty tez mam instalacje na wszystko podcaignietą a mam ilnik 1.8, a co do kompa nic nie wymienialem wyjąlem stary komputererek tylko ze ja mialem go z godzina data i temp. a skory ty masz zwykly zega ze wskazowkami to mozesz czaem nie miec np. termometra i wsadzilem OBC i dziala, tylko nie gasnie wyswietlacz po wyciagnięciu kluczyka