16-tki z przodu???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam male pytanie. CZy ktos moze montowal glosniki 16-tki z przodu?? Jest to wykonalne w jakis sposob? Jak tak jakies zdjecia moze...

I drugie pytanie. W wyszukiwarce znlazlem w jednym z tematow post o tresci ze z tylu jest miejsce na glosniki o wymiarach 5x7 a nie 6x9. To prawda? Mowimy tu o mk7.

Pozdrawiam

Jeżeli masz mk 7 to wciśnięcie 16 z przodu ma większe powodzenie aniżeli w Mk5 i 6 (ale nie mówię że nie jest to wykonalne, bo jak się popieści to się wszystko zmieści ).Jeżli się nie mylę to kolega Nosek ma 16 z przodu w swoim mk7.
Co do tyłu - jezeli masz autko 3 drzwiowe to sprwa jest gorsza ,jeżeli chodzi o wsadzenie głośników 6x9 bo półeczka/balkonik plastikowy jest krótszy anieżeli w 5 drzwioym. Sa dwa wyjścia zamontowania głośniów 6x9. Albo przykręcasz je od spodu poprzez zastosowanie dystansów zapobiegajacych obijaniu się membramy od "balkonik" (te lepsiejsze firmy car-audio takowe dystanse dołaczają do kompleciku jak np HERTZ ) lub drugie wyjście (takie jakie ja wybrałem) delikatne powiększenie otworu szlifierką (podpiłowanie go poprostu ) i bez problemu głośniczek sobie może tal grac .
Tutaj proszę ,dołaczam fotkę poglądową ze starymi głośnikami

Super!! Wlasnie o to mi chodzilo . Wielkie dzieki Maniurka

Do kolegi Noska moglbys mi jakas fotke z tymi glosnikami z przodu zalaczyc?? Ciekawi mnie czy trzeba "ingerowac" w tapicerke przy montazu 16-tek??

Pozdrawiam

zalezy to od glebokosci glosnika

Cytat:
2006-02-11 00:23:31, Spanian pisze:
Mam male pytanie. CZy ktos moze montowal glosniki 16-tki z przodu?? Jest to wykonalne w jakis sposob? Jak tak jakies zdjecia moze... I drugie pytanie. W wyszukiwarce znlazlem w jednym z tematow post o tresci ze z tylu jest miejsce na glosniki o wymiarach 5x7 a nie 6x9. To prawda? Mowimy tu o mk7. Pozdrawiam

wiedzialem ze gdzies to ogladalem...porzadnie przedstawione>>
KLIK !!

W profilu mam foto z 16-tkami.
Kupiłem tylko dystanse mdf z allegro i wystarczy całość zmontować. Mniej cięcia i kombinowania jak w poradach.

No to chyba byloby wsio teraz tylko czekaja mnie wydatki i troche pracy ale to z kolei juz sama przyjemnosc

Wielkie dzieki za wszystkie rady, jak sie z tym uporam na pewno umieszcze fotki

Pozdrawiam

Cytat:
2006-02-11 17:54:47, ThomasB pisze:
W profilu mam foto z 16-tkami. Kupiłem tylko dystanse mdf z allegro i wystarczy całość zmontować. Mniej cięcia i kombinowania jak w poradach.

mógłbyś powiedzieć od kogo na allegro kupiłes te dystanse????
tez bym sobie z wielką chęcia zakupił....
jak to zrobiłeś?? tlko przykręciłes te dystanse i głośnik , potem tapicerke i po sprawie????

Witam Wszystkich,
ja również mam 16-tki z przodu...przy montażu "wspomagałem" się właśnie tą fotorelacją, która jest wyżej przytoczona. Jednakże w praniu wyszło, że przynajmniej u mnie trzeba było zastosować troszkę inny kształt mdf-u...po prostu gdzie niegdzie go poprzycinać...Grubość mdf-u oczywiście zalezy od głębokości montażowej głośnika, ja zastosowałem 2 x 18mm i jest ok.
Jednakże zanim do tego sięzabrałem, przestudiowałem dokładnie to jakże wielce pomocne forum i doszedłem do wniosku, że same 16-tki z przodu to nie wszystko...mianowicie, aby miało to sens to radzę - tak jak radzą inni "tuningowcy audio" , żeby wygłuszyć całe drzwi...rónież jak siędokładnie poszuka wszystko jest opisane na forum krok po kroku...zastosowałem maty bitumiczne...uważam, że efekt jest bardziej niż zadowalający...
Pozdrawiam Wszystkich i życzę " miłej zabawy " w udoskonalania audio...