[106] żarzy mi sie kontrolka przeciwmgielnego tylnego..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

jak wlacze przeciwmgielne to swieci[konotrolka i swiatlo] normalnie a jak zgasze to kontrolka zaczyna sie zarzyc.. zauwazylem to dzis wieczorem. rabniecie w deske powoduje, ze na chwile przestaje sie zarzyc lecz po kilku sekundach powraca.

jakies sugestie??

pozdrawiam

-------------------
106'96 Sketch czyli 954/45

nie wiem, czy nie powinna sie lekkio podswietlac. U mnie (405) podswietla sie wraz z deska, ale swieci lekko, mocniej - do wcisnieciu.
jesli jednak nie powinna swiecic sie wcale, to pewnie gdzies jest zwarcie. Jak znam zycie, to w samym wylaczniku. Blaszki nie rozwieraja sie do konca. Jesli czujesz sie na silach ,to wyjmij wylacznik, rozbierz go i przeczysc.

Cytat:
2006-02-23 21:05:54, adasco pisze:
nie wiem, czy nie powinna sie lekkio podswietlac. U mnie (405) podswietla sie wraz z deska, ale swieci lekko, mocniej - do wcisnieciu. jesli jednak nie powinna swiecic sie wcale, to pewnie gdzies jest zwarcie. Jak znam zycie, to w samym wylaczniku. Blaszki nie rozwieraja sie do konca. Jesli czujesz sie na silach ,to wyjmij wylacznik, rozbierz go i przeczysc.

wlacznik jest na manetce razem z kierunkami, a mam kierownice z poduszka i jakos nie usmiecha mi sie demontaz tegoz dziadostwa..

wydaje mi sie ze moze to miec zwiazek z wariujacymi obrotami ale to juz zupelnie inna historia..... dzis prawie cala droge do i z pracy przejechalem wpatrujac sie w deske rozdzielacza i nic @#$% moze ktos wie, czy komputer jest ekstra zmasowany kablem czy jest na stale przykrecony i mocowanie robi za mase?
pozdrawiam

---------------
106/96 Sketch czyli 954/45

sprawdź masy z tyłu autka, o ile dobrzepamiętam przy kiepskiej masie obwód może zamykać się przez żarówkę od wstecznego i powoduje taki właśnie efekt że kontrolka lekko żarzy