Błąd kompa...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam mały problem z kompem... Pokazuje mi na wyświetlaczu komunikat "Bremslicht Prufung", co w amatorskim tłumaczeniu znaczy "Sprawdź swiatło stopu". Sprawdzałem i jest, mam dodatkowe fabryczne swiatło stopu i nawet jedna dioda sie nie przepaliła... Zauważyłem za to, ze lewa pozycyjna żaróweczka została nieprawidłowo wymieniona na większą o mocy 10W, wymieniłem na prawidłową 5W i nic... Nadal jest ERROR! Co to ma znaczyc i co zrobić, żeby to zlikwidować:>?!
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam!

może spróbuj zresetować kompa...
odącz akumulator na jakis czas (u mnie resetuje sie wszystko po 15 minutach)
Być może to rozwiąże problem...
Pozdrawiam

Hmmm ... a nie jest to przypadkiem standartowy komunikat żebyś po włączeniu stacyjki depnął na hamulec - taki bajerek jak i kontrolki pasów gasnące po 10sek. Jak depniesz powinien komunikat zgasnąć.
Jak nie gaśnie no to kabelkologia, bezpieczniki itepe

A nie pomyliłeś lewego pozycyjnego z przeciwmgielnym, które jest deko silniejsze?

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2006-06-05 14:43:21 ]

Cytat:
Hmmm ... a nie jest to przypadkiem standartowy komunikat żebyś po włączeniu stacyjki depnął na hamulec - taki bajerek jak i kontrolki pasów gasnące po 10sek. Jak depniesz powinien komunikat zgasnąć.
Jak nie gaśnie no to kabelkologia, bezpieczniki itepe

A nie pomyliłeś lewego pozycyjnego z przeciwmgielnym, które jest deko silniejsze?

W omie B nie ma takiej akcji, jedynie ginie check.

Sprawdź lepiej czy świecą wszystkie żarówki. Gdzieś na forum czytałem że są po dwie na stronę, ale nie mam pewności czy nie czaruje

tak jak napisał Sołtys, naciskasz pedał hamulca i znika komunikat. zmień sobie język z niemieckiego na angielski to ci ułatwi komunikację z omą. dla mnie niemiecki to pomyłka w aucie

Ma podobny problem,ale wyswietla mi sie komunikat "Abblendlicht Rucklicht " po chwili jak zalacze swiatla.Z przodu wszystkie zarowki ok.Wymienilem postojowki na niebieski Led i moze tu tkwi problem.

Dzieki bardzo wszystkim za pomoc... Musze sprawdzic tj. nacisnąc hamulec i zobaczyc czy zniknie! Hehe... Dla mnie Niemiecki w kompie auta GM to tez pomyłka! Wiec pytanko gdzie jak i za ile mozna zmienic sobie jezyk na Angielski?!
Aha żaróweczke zmieniłem na bank dobrze, bo na obudowie pisze jaka nalezy włożyc, a że poprzedni własciciel był mało zorientowany w czytaniu to zapewne wcisnął jaką bądź!
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: hammet1 dnia 2006-06-07 13:15:28 ]

Ja zmieniłem sobie na angielski z francuskiego w ASO - koszt 50 PLN.

Aha no to niewiele... Moze tez sie skusze! Ale czy trzeba mieć jakas karte z kodami cos tak kiedys słyszałem... OPEL PASS czy cos...

Cytat:
2006-06-07 15:48:19, hammet1 pisze:
Aha no to niewiele... Moze tez sie skusze! Ale czy trzeba mieć jakas karte z kodami cos tak kiedys słyszałem... OPEL PASS czy cos...

nic nie musisz miec, podlaczaja do Techa i po zabawie

ja zapłaciłem 20złociszy za zmianę języka