Coś dzwoni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam jak na razie mały problem, ale nie chciałbym aby, aby przez zaniedbanie czegoś miał duży. Jeżdżę nowym Poldkiem ( lekko ponad pół roku ), czyli jeszcze jest na gwarancji. Po rozgrzaniu samochodu ( i tylko wtedy ), na luzie słyszę jak coś mi dzwoni, niestety nie wiem co. Jak wcisnę sprzęgło robi się cicho. W serwisie powiedziano mi, żebym się cieszył, że tak cicho dzwoni, a oni nic na to nie poradzą, bo to taki urok tego samochodu ( coś musi dzwonić, dużo palić ) - paranoja, po co oni w takim bądź wypadku tam są. Co mam robić ??? Samochód jest na gwarancji, tak więc mam ograniczone pole manewru, może faktycznie jest to normalne zjawisko, ale wątpię ...
Dziękuję za pomoc
radziwil@wp.pl

IDZ TAM SPOWROTEM!!! DO TEGO SERVISU I DAJ IM W RYJA!!!
ONI SĄ TAM POTO ZEBY SPRAWDZIĆ WSZYSTKIE USTERKI A NIE POTO ZEBY PIERD..... GŁUPOTY.
LENIE PIEPRZONE!!!

[ wiadomość edytowana przez: GDA dnia 2002-07-05 15:09:47 ]

łozysko skrzyni biegow tak stawiam

i zgadzam sie Bialym oczywiscie

Skąd jesteś? Może bede mogł podpowiedzieć do jakich ASO jezdzic a do jakich nie...

Ja tez obstawiam: łożysko wyciskowe w skrzyni.
Sprawdz olej w skrzyni.
Mozna to wymienic - konieczny demontaz skrzyni, albo z tym zyc - długo wytrzymuje.
Pozdrawiam
Zbychu

Co za ludzie, w ryja dać to za mało !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samochód jest na gwarancji więc odstaw im go i powiedz, że Ciebie nie interesuje, że ma dzwonić. Nie dzwoniło i tak ma być jeśli nie usuną tej usterki to masz prawo rządać wymiany tegoautka na nowe. Takie są prawa rynku i oni mogą sobie pieprzyć do usranej śmierci.
I to Polska włśnie...................................

Zbychu racja moj poldi juz z 70tys km zrobil z dzwonieniem
jak bede teraz sprzeglo i doscisk robil to wymienie

pozdr

To jest paranoja!!! Najpierw daj im w ryja, następnie poproś jeszcze raz a jak nie pomoże to popraw i zażądaj odpowiedzi na piśmie. Tak serio to bez tego walenia po mordzie ale przejedź się tam i zażądaj żeby Ci napisali że usterki niema dzwonienie jest "normalne" czy co Ci tam za bzdury jeszcze nakładną. Idź do rzeczoznawcy PZMot`u i niech on to sprawdzi i też da odpowiedz na piśmie. I masz baranów w garści.

miałem podobny "dżwiękowy "problem,okazało się że to uszkodzony czop wałka głównego skrzyni biegów.

a tak se wyciągne ten temat

Dominik zostaw ten temat w spokoju!!!!

Cytat:
2003-12-12 15:27:10, anmimo pisze:
Dominik zostaw ten temat w spokoju!!!!

dlaczego masz zły humor??

Cytat:
2003-12-12 15:20:39, Dominik pisze:
a tak se wyciągne ten temat