Kupno Toyoty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, na początku chciałbym sie przywitać.
Jutro wybieram sie oglądać Toyote Carine(Kombi) z 96r - 2.0 B,G.Jade z zamiarem ewentualnego zakupu. Chciałbym się Was poradzić na co zwracać w szczególności uwagę-czy wyzej wymienione autko posiada jakieś mankamenty które dyskwalifikują Toyote??Pozdrawiam i dziękuje ze wszystkie sugestie i podpowiedzi.

Cytat:
2006-04-07 21:08:28, Ori83 pisze:
Witam, na początku chciałbym sie przywitać. Jutro wybieram sie oglądać Toyote Carine(Kombi) z 96r - 2.0 B,G.Jade z zamiarem ewentualnego zakupu. Chciałbym się Was poradzić na co zwracać w szczególności uwagę-czy wyzej wymienione autko posiada jakieś mankamenty które dyskwalifikują Toyote??Pozdrawiam i dziękuje ze wszystkie sugestie i podpowiedzi.

mankamenty w toyocie ?? nic mi o tym nie wiadomo

a tak serio to skorzystaj z wyszukiwarki bo duzo juz takich tematów było

a patrzeć tzreba na to co zawsze: przebieg, blachy (czy nie ma za dużo rdzy) papiery, wygląd fotela kierowcy, kierownicy, pedałów (czasami ich zuzycie nie jest adekwatne do przebiegu co zanzcy że może być fałszywy) czy silnik nie bierze oleju (choć przy 2.0 to raczej nie powinien) i to tak z grubsza

Trzeba sie patrzec na wszystko, lakier, szpary miedzy blachami, zawieszenie, podwozie, mozna na prostych kolach wkladac palce miedzy kolo a blotnik z dwoch stron i sie widzi czy nie jest przestawiona. Patrz czy silnik rowno chodzi czy dobrze zapala, czy nie ma wyciekow, zajrzyj pod korek i wyciagnij bagnet. Zobacz czy Abs dziala, zwroc uwage na kontrolke. Zobacz czy wszystko dziala, szyby, ogrzewanie itp.. Czy silnik trzyma temperature, zapytaj na jakim oleju jezdzi auto .... sam nie wiem co wiecej

Witam. Koledzy draywerzy mają rację na co trzeba popatrzeć ,ale ja proponuję dokładnie obejrzeć księżke serwisową i papiery.Pozdrawiam