Sony vs Pioneer vs JVC vs Panasonic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam taki dylemat jak w temacie. Chcę wydać na radio do 350 zł i w tej cenie na Allegro znalazłem powyższe marki. Są to raczej modele ze średniej półki (chyba). Zależy mi na jakości dźwięku, a nie na bajerach. Słucham mocnej muzyki (Marilyn Manson, System of a Down itp. ). W przyszłości chcę do tego podłączyć 2 głośniki niskotonowe, 2 tweetery i suba.

Które polecacie jeśli chodzi o jakość dźwięku?
Bardzo proszę o pomoc, bo nie znam się w ogóle na car audio.

Witaj!
Raczej chyba będzie to sprzęt z niższej niż średniej półki. No ale to nie istotne.
Jeśli o mnie chodzi to wymienianie w jednym szeregu tych marek to już pomyłka. Sony nijak się ma do JVC czy Pioneera. Ogólnie rzecz biorąc nie można też porównywać marek jako takich, ponieważ każda firma ma w swej ofercie przeróżne modele o różnym stopniu zaawansowania technicznego. Trzebaby skupić się na konkretnych przykładach.

No fakt, z tą średnią półką to przesadziłem.

Z selekcji wstępnej pozostały mi dwa radioodtwarzacze:

JVC KD-G612
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96423920

Pioneer DEH-1800R
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96584699

Teraz ktoś mi pomoże?
Tak nawiasem mówiąc jeszcze jedno pytanie. Ten model JVC nie ma chyba RDSu. Wynika to ze "starości" modelu czy jego okrojenia ze względu na cenę?

I jeszcze jedno pytanie. Którym radiem można bardziej manipulować tonami?

Za te pieniążki wiadomo że nie kupi się wypasionego radia, więc oba modele są bardzo prościutkie.
I chyba źle napisałeś model? W aukcji jest KD-G161 czy 162 KD-G612 to już nieco droższy, bogatszy radioodtwarzacz (swoją drogą pomyśl może o nim, ma mp3, sterowanie SUBem itp).
Ja jestem bardzo za JVC, tak ogólnie, nie za tym konkretnym modelem, po prostu lubię te radia, brzmienie bardzo mi odpowiada, o Pioneer'ku obiektywnie się nie wypowiem, więc może poczekajmy na opinię kogoś kto ma lub miał z tą firmą więcej do czynienia
No i na koniec powiem, że na tej aukcji jest drogo Taniej znajdziesz choćby tu:
JVC
A w ogóle to odsyłam na stronkę: www.skapiec.pl - zazwyczaj znajdziesz tam sklepy w których jest taniej niż na allegro.
Pozdrawiam!
I sorry za chaotyczność tego postu - jakoś niewyspany jestem

J V C

Ja bym dorzucil jeszcze clariona, tez da sie dostac w tej cenie

Cytat:
2006-04-10 14:05:49, Ali-En pisze:
Ja bym dorzucil jeszcze clariona, tez da sie dostac w tej cenie

Podobnie jak Ali-en mysle ze clarion byłby najrozsadniejszym wyborem

To zależy jakie brzmienia się lubi. Ja zmieniłem mojego starego JVC na Clariona i niedawno po jakiś dwóch latach z Clarionem wróciłem znów do JVC (tylko inny model). Clarion to jednak nie było to...

Cytat:
2006-04-10 21:28:14, MacTB pisze:
To zależy jakie brzmienia się lubi. Ja zmieniłem mojego starego JVC na Clariona i niedawno po jakiś dwóch latach z Clarionem wróciłem znów do JVC (tylko inny model). Clarion to jednak nie było to...

no oczywiscie ze wszystko zalezy od gustu i odpowiednim doborze sprzetu do tego gustu Ja mam 2 clariony i bardzo sobie je chwale ale wiadomo ze dla jednych bedzie to super dzwiek a dla innych cienizna, jedni wola nakamichi a inni sony

Ja nie twierdze, że Clarion źle gra...
A tym bardziej, że to cienizna.
A już porównanie Clariona vs. JVC z Nakamichi vs. Sony całkiem nieodpowiednie
Powiem nawet inaczej, Clarion gra bardzo dobrze, może nawet za dobrze, wszystkie zakresy częstotliwości są czyściutkie i gładkie jak pupka niemowlaczka, natomiast JVC ma chrypkę
Tzn np. średnie nie są tak piękne ładne, ale za to niskie i wysokie częstotliwości są bardziej dynamiczne, bardziej wyraziste. Ja własnie taki dźwięk lubię i dlatego wybrałem ponownie JVC Clarion po prostu nie dawał mi tego zadziorka, który ma dżejwis
Wyjaśniłem?
Pozdr!

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2006-04-11 15:01:14 ]