Jak pozbyć się chlupania w zbiorniku paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem. Jeżdząc ave kombi 2000 r na poczatku myślałem że mam jakiś luż w zawieszeniu z tyłu ale po wczorajszych oględzinach samochodu stwierdziłem coś innego. Ten dzwiek był dziwny więc zaczołem sprawdzać i co się okazało po podniesieniu tylnych foteli i bujnięciu samochodu do kabiny przedostaje się wyrażny dzwiek chlupania w zbiorniku dodam że nasiliło się to po zatankowaniu do pełna mam go parę dni i to pierwszy raz go zatankowałem.
Może ktoś miał podobny problem ijakoś go się pozbył będę wdzięczny za rady.

Jeśli jesteś pewny że to co Ci przeszkadza to chlupanie a nie jakiś stuk spowodowany np. przez poluzowany zbiornik paliwa to IMO pozostaje Ci tylko włączenie radia...

A wiesz że zbiornika to jeszcze nie sprawdzałem pomyślałemże nakleję od wewnątrz matę wygłuszającą pod fotel może pomoże

Ciekawy problem!
A mi czasami chlupie w brzuchu (jesli spozyje zbyt duzo plynow).
Co JA mam zrobic???

ja nic nie chcę mówić, ale ludzie mają pełno coraz to ciekawszych problemów z Ave

ja jestem na etapie mocowania butli z gazem, bo mimo tego że gaziarze ją zamocowali, to ona sobie wesoło podryguje, i czasem nawet całkiem żwawo skacze na dołkach

pzdr

marcinm

Pianke montażowa polecam,tylko załaduj z rozsądkiem bo wyciszysz całkowicie tył autka

A tak serio to minimalna jej ilośc napewno Ci pomoże (często jest to jedyne wyjście przy nieregularnych wytłoczkach koła zapasowego)

IS155 : jesteś geniuszem!! ale bajer, nie wpadłem na to) Camry ma w miarę regularny otwór, tzn z złożony z półkola i kwadratu, a zbiornik skacze, bo od góry nic go nie trzyma, a od dołu 15cm kawałek płaskownika... nie ma sie co dziwić...

od góry dostanie płaskownik, wkoło pianę, i będzie super. tylko jeszcze muszę tego bydlaka ( 650/270 - 70l ) wyjąć, żeby tą centralną rurkę przedłużyć, bo goście tak założyli,że mi przez spodnią dziurę wali do auta wszystko z drogi... ehh, i tak jest dobrze, bo nie kaszle i śmiga nieźle

a jako do gazmajstra, to mam pytanko : co ile świece?? Toyota mówi 40kkm, ale skracam ten interwał o połowę, bo po 25kkm elektrody były lekko półokrągłe już...

drugie : odstęp na świecy?? fabryczny, czy zmniejszyć?

sorry za OT, i dzięki za odpowiedź...

a z tym zbiornikiem, to nie mam pojęcia - mój nie chlupie

Cytat:
2006-04-16 10:45:48, marcinm pisze:
mam pytanko : co ile świece?? Toyota mówi 40kkm, ale skracam ten interwał o połowę, bo po 25kkm elektrody były lekko półokrągłe już... drugie : odstęp na świecy?? fabryczny, czy zmniejszyć? sorry za OT, i dzięki za odpowiedź...

Gazmajster...........faaaajjjjjnnneeee

Swoim klijentom zalecam wymiane świec co 15 tys.km oraz zmniejszenie przerwy iskrowej o 1/10 mm w stosunku do odstępu standardowego.Co do samych swiec to albo firmowe lub firmy NGK.
Pozdrawiam,a w razie pytań..........po prostu pytać

Co do głównego wątku tego postu to naprawdę trudna sprawa,ja sprawdziłbym najpierw mocowanie zbiornika a następnie jeśli tu by było wszystko w porządku zajrzałbym do jego wnętrza....

Cytat:
2006-04-16 14:25:50, is155 pisze:
Co do głównego wątku tego postu to naprawdę trudna sprawa,ja sprawdziłbym najpierw mocowanie zbiornika a następnie jeśli tu by było wszystko w porządku zajrzałbym do jego wnętrza....

tak, całkiem możliwe że w zbiorniku zaczaiła się chlupotka, to takie małe zwierzątko występujące w japonii, a dokładnie na linii montażowej nowej Ave. przyjmuje wiele różnych nazw, oprócz chlupotki zwie się także stukotka, brzęczotka i ma również kilka innych nazw, typu : nie działam, padłem, zepsułem się

zaraz lecę zmienić odstęp na świecach

pzdr&tx

Cytat:
2006-04-16 15:06:00, marcinm pisze:
tak, całkiem możliwe że w zbiorniku zaczaiła się chlupotka, to takie małe zwierzątko występujące w japonii, a dokładnie na linii montażowej nowej Ave. przyjmuje wiele różnych nazw, oprócz chlupotki zwie się także stukotka, brzęczotka i ma również kilka innych nazw, typu : nie działam, padłem, zepsułem się zaraz lecę zmienić odstęp na świecach pzdr&tx

Tak,chlupotaka to będzie to

tak właśnie myślałem, tylko czekałem, aż ktoś potwierdzi, bo z tym, to jak z mądrą kobietą... i Yeti

najlepeij zatankowac cały zbiornik i nie bedzie chlupania

Cytat:
2006-04-19 19:56:34, skone pisze:
najlepeij zatankowac cały zbiornik i nie bedzie chlupania

Nooo, to jest matoda na głoda

Ha sęk w tym że te chlupanie najgłośniejsze jest na pełnym zbiorniku

mam na to tylko jedną radę -zrób głośniej radio,albo zmień na lepsze.pozdro