Problem z olejem (?)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Jako, że jest to moja pierwsza wizyta, pierwszy wątek rozpoczęty na tymże forum, z góry przepraszam jeżeli owy problem został kiedyś poruszony.

Jestem szczęśliwym posiadaczem 206`ki. Od początku zimy zeszłego roku, elektroniczny wyświetlacz posiomu oleju wciąż wskazuje mi coraz to różne wskazania ilości posiadanego płynu - ciągły niedobór. Oczywiście z początku praktycznie za każdym razem sprawdzałem to na bagnecie i ku mojemu zdziwieniu wszystko było w porządku. Teraz, gdy wiem, iż elektronika w moim przypadku zawodzi nie przywiozuje większej uwagi do odczytów elektronicznych. Słyszałem jednak, że to częsty problem w 206`kach jak i 307`kach. W najbliższym czasie zamierzam wybrać się do kochanego serwisu, jednak uprzednio chiałbym zaczerpnąć Waszej opini na ten temat. Może ktoś miał podobny problem. dzięki z góry

Witaj. 206 to bardzo kapryśny samochodzik, a z instalacją multipleksową szczególnie. Zapraszam do rejestracji na forum www.206club.net na pewno znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań odnośnie twojej 206.

dzięki wielkie za namiary. Na pewno skorzystam. pozdro