Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-04-22 22:50:14
ja bym się starał sprzedać jak najlepiej |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-04-23 20:42:30 Ja na Twoim miejscu zrobił bym ją ale dla siebie i dalej śmigał.
Ale ja to ja.. Pozdrawiam |
Romlat TOYOTA DRIVER Mazda 323F Łódź | 2006-04-23 20:58:26 pomysl czy nie warto jej sprzedac na czesci, ja tak sprzedałem swojego Hyundaia, wprawdzie troche to trwało ale odzyskałem tyle kasy ile za niego zapłaciłem i jeszcze ciutke wiecej tyle że w ratach. Ja wprawdzie nie miałem rozbitego auta ale było mocno skorodowane więc kilka czesci musiałem sprzedac tylko na złom. Ostatnio kupowałem sobie plastik do auta od kolesia co tez sprzedawał Corolke na czesci(rocznik 1990, trzydrzwiowa) i powiedział mi ze chciał za nią 2500zł z gazem(rewelacyjna nie była) i nikt nie był zainteresowany, więc ja sprzedał na częsci i wyciągnął z niej prawie 4000zł |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-04-24 11:00:13 Sprzedaż na części samemu bez pośredników jest opłacalna ale bardzo problematyczna. Pierwsza sprawa musisz mieć miejsce żeby trzymać niesprawny samochód - nim sprzedaż wszystkie części a czasem może to potrwać i pół roku aż się znajdzie amator. Jak masz kawałek pola koło domu to oki , jak mieszkasz w bloku to raczej nie ma szans( Druga sprawa to demontaż podzespołów - jak ktoś nie ma sprzętu i mechanicznych zdolności to będzie miał z tym problem. Trzecia sprawa to problem co zrobić z samą buda czyli nadwoziem? Za złomowanie i transport tez musisz zapłacić. No i oczywiście strata czasu na wysyłki pocztą, demontaż, przyjmowanie klientów, odbieranie telefonów i zawracanie d... o każdy szcegół)
Sprzedając na części pośrednikowi dostaniemy niewiele może 25% wartości tych części. Z drugiej strony jak masz wywalić 1100 zł na remont to powiedzmy dostajesz 1000 zł za części sprzedane pośrednikowi i jesteś dwa tysiaki do przodu. Poza tym jak wyjeżdżasz a samochód będzie stał nieużywany to też traci na wartości i niszczeje. Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2006-04-24 11:07:30 ] |
robert80 corolla e9 Białystok | 2006-04-24 21:12:26 Sprzedaż samemu części odpada, brak czasu, ale w innej sytuacji napewno niezłe rozwiązanie by to było i najbardziej opłacalne. Bede próbował najperw sprzedać rozbitą, za 1 tys. to napewno nie oddam, mysle wziaść za nią 1,7 - 2 tys. zobacze co z tego wyjdzie, bo dopiero za dwa tygodnie moge postawić ja do naprawy. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-04-25 09:10:23
Najgorsze te podłużnice
Mysle ze wiele wiecej jesli ma to byc zrobione łądnie i dobrze, ja płacilem teraz za zrobienie tylnego pasu z malowaniem go plus malowanie lewego nadkola i zaprawki na drzwiach plus nadkola tylne od wewnatrz gdzie zaczela ruda sie pokazywac...700zł, bardzo ladnie zrobil. Mysle ze te 1100zł to mocno zanizona kalkulacja a dodatkowo podluznice krzywe ehhh....sprzedać i tyle |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-04-25 13:08:53 Robert80, a tutaj dzwoniłeś? |
robert80 corolla e9 Białystok | 2006-04-25 17:43:44 Może nie jasno napisałem, podłużnice całe znaczy nie ruszone. Dzięki za linka , dzwoniłem tam, mam podesłać zdjęcia i odeślą mi odpowiedz ile są gotowi za nią dać. Zobacze co z tego wyniknie. |