Mapa fotoradarow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAPA

Cos nam tych punkcikow przybywa w zastraszajacym tempie

narazie przybędzie w całej Polsce jeszcze 50 fotoradarów bo tyle kupili... a już niedługo zostanie ogłoszony przetarg na kolejne 20 ( info z TV ).. ładnie nas karają .. i tak błąd na stronie jest bo z tego co się orientuje koło Opla nie ma fotoradaru.. i na al. Jana Pawła II są 2 fotoradary;> edit: mają jednak

[ wiadomość edytowana przez: Grochu15 dnia 2006-05-08 15:04:25 ]

W Wawie opisane są miejsca gdzie czasem stoją, a nie stacjonarnych fotoradarów. Co do SW to obok Opla jest, skrzynka przynajmniej, bo nigdy nie spotkałem się żeby działał.
O punkty to chyba nie ma się co obawiać z przebiegami rzędu kilka tysięcy km rocznie. A jak coś to egzamin nie jest trudny, polecam)
T.

to moze hoolsi sie za nie wezma i troszke "podtuninguja"

ten na brandwickiej był tuningowany.. malowanie niebiesko zielone ale ostatnio nie lukałem więc może powrócili do seri ale brakuje im pieniędzy na klisze więc śmigamyyyyyyyyyy

Hmm z tego co wiem to tam nie ma zadnych klisz, fotka cyfrowa o b.duzej rozdzielczosci i wszystko. Zgodnie z zaleceniem kg fotoradary na slupach powinnybyc ustawione na predkosc min 25km/h wieksza od dopuszczalnej na danym terenie i z doswiadczenia tak mi wynika, na staszisc licznikowe 80 nie powoduje zadnych nastepstw.

Jesli chodzi o miasto to specjalnie sie tym nie przejmuje o stacjonarne, gorzej bo coraz czesciej panowie jezdza z przenosnymi i to zazwyczaj na zjazdach z wiaduktow ;]. Ostatnio w ciagu 3 dni mialem 5 kontroli, chyba mnie polubili, a i ze wzajemnoscia, bo nic procz pouczen nie bylo ;].

Cytat:
na staszisc licznikowe 80 nie powoduje zadnych nastepstw.

w dzien zlociku na LOKu razem z kosa widzielismy jak trzaskalo zdjecia autkom co napewnoe nie mialy nawet 70 paczek, wiec czy tak jest napewno to nie wiem.

Robi fotki przy 66 km/h licznikowych na staszica.
Jeździłem autkiem ze zlotu a tablic siakos sami wiecie jak było ...
W echu dnia pisza że w 7 dni napstrykali cos 900 fotek na staszica

Polecam dzisiejsze echo dnia.
Na sanodmierskiej pstrykali ale bez wyłowywania - cos pod 700 fotek a staszica 900 albo odwrotnie
Rekordzistów widzielismy na zlocie ci dwaj motocyklisci co jechali w trakcie zlotu od strony niska 107 km/h policja stawia na niskie mandaty a regularne by oduczyc ludzi nadmiernej predkosci.
pierwsze listy już za 14 dni...

juz czekam ze zniecierpliwiemiem

nast razem pojade cudzym autem w kominiarce bez blach i pozaze im dupsko albo faka. idiotycznym jest zawezanie tolerancji bo jak sam may i kosa wiedza przeklamania na liczniku moga tyle wynosic.
a przklamania chocby z zalozemia wiekszych oponek(felg) co o ile mi wiadomo jest u nas dozwolone. wiec co jest grane??wystarczy do jakiegos daewoo zalozyc siedemnastki i lapia cie na kazdym radarze??
glupota. jeszcze troche i ustawia to dziadostwo na 51kmh w dzien i 61 w nocy i wszystcy zamiast jezdzic normalnie beda zasuwali z suwmiarkami zamiast predkosciomierza

Poszedlem na sposob i mam teraz lajcik w tym temacie, zdjalem calkiem zegary, proponuje Czarus to samo zrobic ;]. Przynajmniej nie bedziesz mial stresa ze jedziesz za szybko, co najwyzej zonk jak paliwa zabraknie, za to poczujesz ta bliskosc z autem, przyroda... ;]

Czarek błąd licznikowy wynosi 3 km/h.
Zrobili6 wiec i tak jest ok.
A w dzien to praktycznie 16 km/h wiec mandaty polecą

u mnie przeklamanie to prawie dycha. z 155/65/r13 na 195/50/r15.. wiec niby ze mi zle wskazuje.