Co zrobic zeby niekopalo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znowu cieplo, a przy zamykaniu drzwi coraz wiecej mocnych kopniec Nowe auta chyba maja taki listek z tylu siegajacy az to jezdzni ktory chyba niepozwala na gromadzenie sie ladunkow elektrostatycznych. Jak takie cos zamontowac, czego ma dotykac i z czego ma to byc?

Ja też coś takiego mam w Lanosie.
Mnie rzadko kopie (kopniętych nie kopie ), ale moich pasażerów dosyć często jak wysiądą i złapią ręką drzwi. Jakies naelektryzowanie czy coś....

ano bracie, elektrezyzuja sie fury w czasie jazdy a ze ciebie mniej kopie? pasazerowie zazwyczaj wychodza pierwsi i to oni wyrownuja potencjal auto-ziemia

Dobrze wiedzieć

No to juz wiemy Ale co z tym fantem zrobic?

Lepsze proszki i plyny do plukania zeby sie elektryzyzozawalo czy jakos tak cocolino

A tak na serio to chyba sa takie paski czy mi sie zdaje. Nieraz z tylu samochodu widac takie paseczki po ziemi sie ciagna. Tylko czy to cos daje

mnie non stop kopiei to mocno

Najśmieszniejsze jest to, że to najczęściej Wy kopiecie auto, a nie ono Was.
Polecam zmianę ubioru

To że niby jak mam się ubierać żeby nie kopało??

Nie potrafię ci odpowiedzieć jak - próbuj metodą prób i błędów. Sam stwierdziłem, że w pewnych ciuchach iskrzę z autem, a w innych nie.
Przypuszczam, że sztuczne tkaniny wiodą w tym prym

Nie nie, tutaj chyba auto jest na maksa naelektryzowane. Zmiana ubioru to ewentualnie mniejsze kopniecie. Sprobuje zrobic sobie taki pasek ze starego paska alternatora i powiem Wam czy cos pomoglo, tylko nie wiem do czego przyczepic, chyba do metalu (masy) Mnie dzsiaij wieczorem kopnelo dwa razy. Widzialem w ciemnosci ta iskre

No i teraz bede czekal zawsze az pasazer wysiadzie pierwszy hehe

zauwazylem ze jak auto dobrze nawoskuje to nie kopie przez pare dni