Pionek ts-w303f+rto sx 7002 plus

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam taki sprzęcik:
głośnik
wzmak

Jaką obudowę byście mi zaproponowali, zamkniętą, czy bass-reflex? Teraz mam go w obudowie bass reflex ok.100l (wyrywa mi podsufitkę ). Czytałem, że obudowa zamknięta gra czyściej i jest mniejsza.Zależy mi właśnie na czystości (i na bagażniku). Jakieś propozycje?
T-S:
Qts 0,60
Vas 93,6 l
Fs 34,8 Hz
Re 3 ohm
Le 0,57
Xmax 6
Qms 10,73
Qes 0,6
SPL 94 dB
Pe 160 W
BL 9,26
dia 25,2 cm

Dodam, że mam radyjko sony cdx-s2250s (z promocji w pewnym marktecie ). Chciałbym docelowo jakieś lepsze radio z 2-ma parami chinch, oraz głośniczki na przód, oczywiście pod wzmacniaczem. Nie zalezy mi na ilości basu, byle by mi to czysto grało. Może jakieś konkretne modele?, o wytłumieniu nawet nie wspominam, bo to oczywiste.

P.S. szukam sprzętu do Galanta (>97, jeśli to jakaś różnica )

hmmm.... to jest glosnik typu Free-air wiec obudowa jest tu zbędna i jego instaluje sie troszeczke onaczej niz tradycyjne subwoofery
Co do głosniczkow to w jakim przedziale cenowym maja byc??

Głośniki tak gdzieś około 700 złociszy, słucham różnej muzyki od Marylki zaczynając na Prodigy kończąc.

Co do suba to nie wiem... czytałem gdzieś że głośnik free-air też potrzebuje obudowy, a np. bagażnik nie jest wystarczająco szczelny czy coś tam i głośnik wmontowany w pułkę nie zagra tak jak powinien. Zresztą, ja się nie znam . Więc co można by z nim zrobić w kombiaku? przecież tam nie ma bagażnika.

Z tego co wiem to głośniki typu free-air nie potrzebują szczelnej zabudowy. Są one przystosowane właśnie do grania np w tylnej półce. Ja bym wolal go sprzedac i zrobić skrzynkę , na pewno zagra lepiej