Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-05-31 07:56:51 jeśli kontrolka Poduchy gaśnie ci razem z jakąkolwiek inną to zły znak |
egon20041 Omega 3.2 V6 Ujście | 2006-05-31 08:16:12
A co masz na myśli ??? |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-05-31 08:57:23 kontrolka poduchy gaśnie chyba ostatnia
jeśli gaśnie razem z inna to można podejrzewać że jest podłaczona do innej najczęsciej oleju |
MCZ BMW e39 Warszawa | 2006-05-31 10:07:22 Witam,
U mnie jest tak. Lampka od kompa czyli sławny silniczek z piorunkiem gaśnie dopiero po uruchomieniu silnika tak jak olej czy ładowanie. Pozostałe lampki o które pytasz gasną tak: najpierw poduchy chwilę później ABS i TC (równocześnie). Róznica między poduchami i ABS/TC jest dosłownie o ułamek sekundy ale jest. Powiedziałbym że to jakieś 1/4 sek. Właściwie to trzeba się przyglądać żeby to zauważyć. I proszę się mnie nie czepiać jak to zmierzyłem bo to jest tylko moje zgadywanie dla zobrazowania sytuacji. Pomijam tutaj wszystkie inne lampki które gasną równocześnie jakąś sekundę po przekręceniu kluczyka. Tak przy okazji to ABS i TC nie przeczytasz kodami błyskowymi , a juz napewno nie w modelach od 98 roku. Pozdro MCZ |