Zmiana silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Codzi mi o wymiane silnika na mocniejszy czy jest możliwośc bo tiuningowanie odpada to nie dla mnie zabawa interesowałem się tym pół roku temu teraz po przeczytaniu wiele informacji szkoda wydawac tyle sosu posiadam BMW 520i 12V E34 Sedan rok 1989.08 silnik pięknie pracuje tylko że jest za słaby to tej budy ma osiągi 220km/h wyciąga ale mi chodzi o większą moc.

Po pierwsze tu jest miejsce na tego rodzaju wątek...

Po drugie temat był wałkowany kilkakrotnie! W lewym dolnym rogu masz cos takiego jak wyszukiwarka

Po trzecie konkluzja była taka ze owszem mozesz wsadzic wszystko na co bedziesz miał ochote i na co Cie bedzie stac! I tu zaczynaja sie schody bo proceder jest nieopłacalny i lepiej wychodzisz na kupnie nowego auta z mocniejszym silnikiem!!

Silnik pracuje pieknie jedzie 220km/h czego wiecej chciec?! Trzeba było kupic E36 w lzejszej budzie z 2.5 24V to bys sobie bokiem pojezdził..

Wątek kwalifikuje sie do zamkniecia...

Pzdrawiam

jedyne szybkie i w miarę mocniejsze rozwiązanie to włożyć tam m20b25 czas zabiegu jeżeli masz wszystko zamknie się w 1 dniu i ze 129 bhp zrobi sie 170bhp

ja taki mam i jest cooooooooool sheked poprzednie dwie betki mialem 2.0 24V 150ps i powiem ze czuc roznice 20 konikow..... tylko w 2.5 12V 170ps moglby byc lepszy momencik troszke....

a bylbym zapomnial pzdr dla Zielonej Gory ... fajne macie tam imprezki i niezle dupeczki

[ wiadomość edytowana przez: ArturLegnica dnia 2006-01-12 13:54:14 ]

Witam.

A ja mam takie pytanie ,czy silniczek z e46 2004 rok 2.0 D z 6 biegowa skrzynia wejdzie do e36 ? oczywiscie mam mozliwosc kupienia silnika z calym osprzetem skrzynia i walem.Silnik ma przejechane 14.000km i cena jest dobra

Cytat:
2006-06-13 16:04:13, ZABA pisze:
mam mozliwosc kupienia silnika z calym osprzetem skrzynia i walem.Silnik ma przejechane 14.000km i cena jest dobra

a buda zostala na ktorym drzewie ?

Czy to wazne na ktorym drzewie
Ciekawi mnie tylko czy to wejdzie do e36, i jak duzo bedzie przerobek, tylko prosze nie pisac ,ze to sie nie oplaca itd, bo to juz bylo napisane, interesuje mnie tylko czy wejdzie,czy moze ktos cos takiego robil juz.