Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2006-05-22 20:18:39 Tak mi sie cos wydaje ze te paliwo to tylko zbieg okolicznosci.. a mozliwosci jest kilka |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2006-05-22 20:33:24 Kup ten filtr wymien i zobaczysz czy bedzie poprawa.. a potem pomyslimy.. tylko nie podoba mie sie to ze jak jest zimny jest ok a jak pochodzi to juz nie.. nie chce byc tendencyjny i pisac np o cewkach dlatego zobaczysz nio i poczekaj az ktos madrzejszy cos od siebie dorzuci |
kosmat Radomsko | 2006-06-20 09:22:51 no chłopaki pomóżcie od czego tu sie zabrać?? |
zyggy BMW Member E34 520i 24V Warszawa | 2006-06-20 10:58:19 Jakie to auto i silnik? |
ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2006-06-20 11:11:43 Ciekawi mnie ten temat bo mam ostatnio podobna sytuacje, ale wydaje mi sie ,ze to chyba nie bedzie wina paliwa, tankuje od zawsze i tylko i wylaczne na SHELLU i nie dawno pojawil sie podobny problem,auto czasami przerywa, dam mu wiecej gazu on chwile sie zastanawia i dopiero dostaje kopa a czasami ma szarpniec kilka i dopiero idzie. Wybieram sie na diagnostyke komputerowa wiec mysle ,ze wszystko sie wyjasni. |
Mandrax BMW Friend BMW E-32 750iL V12 Chełmno | 2006-06-20 11:17:17 Witam. Miałem podobny problem z moją betą. 2.0 24V. Sprawdź tylko czy olej nie cieknie po cewkach poprzez fajki na świece w blokach świec. Od zewnątrz aby nie chlapał olej chroni uszczelka podobnie jest do wewnątrz pod pokrywą masz oringi 2 po 3 czyli na każdy blok. Mi przeciekały i olej dostawał sie na świece po rozgrzaniu rozprowadzał sie i iskra ze świecy zmieniała właściwości i działo sie to samo. Poszukaj na forum mojego wątku dot. przerywania silnika.
Znalazłem, poczytaj - link Silnik przerywa ale... [ wiadomość edytowana przez: Mandrax dnia 2006-06-20 11:21:01 ] |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2006-06-20 11:37:13 Kosmat, przeczyśc piny w przepływomierzu i wejścia w kostce bo być może to będzie tego wina,dodatkowo możesz delikatnie poprzyginać okrągłe wejścia w kostce tak aby ściślej wchodziła w przepływomierz.być może że się już wyrobiła i coś nie łączy. |
kosmat Radomsko | 2006-06-20 18:30:59 Dzięki wielkie, bardzo mi pomogły wasze odpowiedzi- narazie nie mam czasu by sie za to zabrać, co do tego wylewania się oleju na swiece-fajki to może to przez to bo mam delikatnie wilgotny blok..może te oringi poszły hm powiem Wam że dziś zrobiłem 40 km betkai ani razu sie nie zadusiła..może to jednak paliwo? Ale ja to wszystko sprawdze, ale prosze o pomoc jak sie zabrać do sprawdzenia tych cewek, czy nie leci na nie olej,i czy sam dam rade odkręcić przepływke?? nie jestem mechanikiem, ani laikiem troszke kumam, nie wiem czy tylko mój warsztacik będzie miał odpowiednie klucze ? Dziś widziałem jak uno wjechało pod bmw 7 z Uno zmasakrowane maksymalnie, koła sie porozpinały i silnik wgnieciony,maska jak namiot..tragedia..W bmw opadł lekko zderzak i pękło światełko reflektora BMW to naprawde solidna konstrukcja i sama jej masa własna budzi respekt!! |
Marek_bmwe30 Łódź | 2006-06-20 21:10:23 powiedz nam jeszcze jaki samochód, bo chyba nie napisales przynajmniej mi umknęło
sprawdź pompe paliwa - niestety chyba u mechanika, czy z nią wszystko halo, bo wtedy co ci się silnik dusi ona może mieć jakieś grymasy i np podawać mniejsze ciśnienie i wtedy będzie tak dokładnie jak napisałeś-będzie się dusić jak się rozgrzeje i nawet na wolnych obrotach przygasać (bo wtedy ssanie odłącza; jak już jest cieply silnik znaczy się). No a reszte oczywiście sprawdź tak jak Koledzy przede mną radzili, bo mądrze pisali aaa, i warto posprawdzać różne czujniki - przepływomierz, sonda, cz. temp płynu chłodzącego i jakie tam jeszcze masz A co do złej jakości paliwa, to też prawda że właśnie tak się będzie samochód zachowywał, jak napisałeś. Brak mocy i przyspieszenia, wysokie spalanie, nierówna praca. Ja do póki nie przeszedłem na wipałera tak miałem w minimalnym stopniu, zwłaszcza jeśli chodzi o spalanie, które spadło na wipałerku bardzo znacznie. pozdro |
kosmat Radomsko | 2006-06-20 21:24:14 BMW 520i 2.0 24 V r6 jak by ktoś nie wiedział hmm co do samochodu jestem bardzo zadowolony, nawet taki mały silnik jak na to utko dostarcza wrażeń z jazdy, i komfort..a co do tej pracy silnika, hm dziś wogóle nie odczułem dziwnego zachowania..Jak dostane wypłate sprawdze :pompe paliwa, czujnik płynu chłodzącego, sonde lambda i coś jeszcze? Mam nadzieje że nic z tych rzeczy.. może jest jeszcze jakiś czujnik który może mieć wpływ na prace silnika?aha..czeka mnie wymiana świeczek bo mam ngk, już nowe -BERU ultraX czekają na zmiane, może to świeczki nie domagają?już sowje 30 tyś mają przejechane, może to ożywi troszke autko,choć na dynamike nie narzekam..aha gdzie jest filtr paliwa w beci? może jest zasyfiony i też go wymienić pora? filtr powietrza mam nowy..Podpięcie pod kompa oprócz pompy paliwa bedzie wystarczające by znaleść usterke?ale i tak BMW to bmw!! jest to coś!!!!!! co mnie przyciąga...nie wiedziałem że tak wciąga...aha... zawsze autko mam na vervie z orlenu |
kosmat Radomsko | 2006-06-30 17:56:07 ?? dodam że mam już stały dostęp do sieci |