Problemy z mikrowyłącznikami centralnych zamków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z zamkiem w przednich, prawych drzwaich.
Centarlny zamek działa - zamyka i otwiera ale nie włącza światła pod sufitem, w drzwaich i na desce. (SKODA Octavia 2002) jak się dowiedziałem w serwisie popsuł się mikrowyłącznik. Naprawić się da tylko wymieniając cały zamek na nowy -cena ok 400 zł - TYLKO W SERWISIE.
Wiem jednak że można kupić sam mikrowyłącznik (cena nieporównanie niższa) i wymienić tylko jego. Może ktoś coś wie na temat gdzie kupić taki Mikrowyłącznik
BARDZO PROSZE O POMOC jak wiem takie mikrowyłączniki to problem grupy Volkswagena i Skoda i inne firmy robią kasę na wymianie całych zamków. Słyszę że te microswitche to coraz większy problem w autach grupu VW

Jak masz troche czasu to mozna sie pobwic i go 'zregenerowac'. (Mi sie udalo po 3 godzinach). Zalezy co z nim jest nie tak. A jak nie to mozna kupic podobne mikrowylaczniki w sklepach elektronicznych. Da sie je zalozyc a kosztuja 1 - 2 zl.

taaa ja też to mam, rozbierał mi to mechanik i powiedział że to zużycie plastiku, jak mam samochód w garażu to jest ok ale w takie upały jest on bardziaj plastyczny i nie daje sygnału do komputera... ja mam audi a3 (2003) ale pewnie jest to samo lub podobne rozwiazane, umówiłem sie z nim na następny raz ze wzmocnią ten plastik, czymś go podlkeją.....