Radio Alpine czy Clarion ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Chce kupic radio, interesuje mnie Alpine CDE-9846RM (zwyciesca w czerwcowym GT) lub Clarion (i tu jest problem, zauwazylem kilka podobnych modeli i nie wiem czym sie roznia) DB-268RMP, BD-269RGMP, . Co wybrac ? Z gory dzieki za odpowiedz.

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2006-08-12 14:09:32 ]

te dwie wersje roznia sie tylko kolorem podswietlenia... A co do pytania co lepsze Alpine czy Clarion to tak samo jakbys zapytał sie czy lepszy Mercedes czy BMW Wybor zalezy tylko od gustu ale jezeli słuchasz sporo stacji radiowych to jednak radze wybrac Clariona

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-08-13 15:23:52 ]

Radia malo slucham , glownie Dance albo jakies techno .
Slyszalem, ze ten Alpine lepiej gra od tego clariona (tylko czy to prawda), jestem tak bardziej ku Alpinie chociaz w moim aucie bardziej pasowalby stylistycznie Clarion . Mam nadzieje, ze jeszcze ktos szepnie jakies slowko i bede mogl dokonac wyboru

Ja znawcą nie jestem, wybierałem między Alpine a Clarionem, a wybrałem JVC

Ale osobiścię też bym wybrał Clariona, odsłuchiwałem oba i jakoś bardziej mi do gustu przypadł a wygląd to już całkiem ma fajniejszy, nie wiem jak tam z funkcjami będzie, ale to już...

ja bym wybrał JVC

Cytat:
2006-08-14 17:15:49, arsen pisze:
ja bym wybrał JVC

No wiesz JVC kd-g321 z tej klasy nie jest zle, ale mi sie nie podoba, wole cos bardziej prestizowego . Wiem tez, ze najlepsze brzmienie w tej klasie ma Kenwood kdc-w3034 ale dzisiaj wybieramy pomiedzy Alpine CDE-9846RM i Clarion DB 268RMP , co lepiej gra , lepiej brzmi , poprostu co jest lepsze ??

jezeli chodzi o dzwiek sam w sobie to mi bardziej sie podoba alpine Jast troche taki cieplejszy Chociaz jezeli nie planujesz dodatkowego wzmacniacza to jednak clarion lepiej sie sprawdzi

A jezeli planuje jakas tube w przyszlosci to rozumiem, ze Alpine lepsze ?? Alpine ma Bass Engine. Hmmm mysle ze jednak Alpine zagosci u mnie

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2006-08-14 22:29:41 ]

do car audio tylko ALPINE, reszt to zabawki bez dźwieku

Kupilem Alpine , polecam

Cytat:
2006-08-17 10:12:18, _Arti_ pisze:
do car audio tylko ALPINE, reszt to zabawki bez dźwieku

Też wybuchłem śmiechem, jak to przeczytałem

No nic pozostawię tamtą wypowiedź bez komentarza, bo po co jakieś sprzeczki bezsensowne